Още през 2019 г. разбрахме, че Деймиън Шазел се е заел с режисирането на филм, наречен „Вавилон“ (Babylon). И още тогава очакванията бяха големи, защото Брад Пит и Ема Стоун трябваше да влязат в главните роли.

Но година по-късно стана ясно, че мястото на Стоун ще бъде заето от друга наша любимка – Марго Роби. И ето че цели три години след първоначалното обявление на филма, най-после бе пуснат и първи трейлър.

Той не ни разяснява кой знае колко много за сюжета, но пък ни потапя в шарената атмосфера на „Вавилон“. От синопсиса разбираме, че действието се развива в края на 20-те и началото на 30-те години на миналия век в Лос Анджелис.

Точно тогава Холивуд прави един голям преход – от нямото кино към това със звук. „Вавилон“ ще ни покаже възходът и падението на актьори, продуценти, студийни шефове и какви ли не още представители на киноиндустрията. Всички те преминават през един бурен и скандален период, който е познат като ерата на безмерно разточителство, упадък и поквара.

Тримата основни герои са Джак Конард (Брат Пит) – актьор, който се намира на върха на славата си, Нели ЛаРой (Марго Роби), която е готова на всичко, за да бъде звезда и да се забавлява постоянно, и Мани Торес (Диего Калва). За него е важно да знаем, че приема киното за най-важното нещо в живота си.

Съдбите на тримата ще се преплетат и ще видим как старият Холивуд еволюира в нещо ново. Както казахме, очакват ни много щури сцени, които са в тон със създадените очаквания.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви