Цончо Ганев
Цончо Ганев

Заместник председателят на Възраждане и кандидат за народен представител от 1 МИР Благоевград и 2 МИР Бургас Цончо Ганев се срещна с граждани и представители на медиите в Бургас.

На срещата Ганев обясни какви приоритети са си поставили от патриотичната формация, касаещи морския град и неговото бъдещо развитие.

„Първите три неща, за които ще настоявам като народен представител, са:

изграждането на магистрала „Черно море“, свързваща двете пристанища Варна и Бургас. Като държавна политика в спешен порядък е изключително важно да започне модернизирането на пристанище Бургас, тъй като през последните години видяхме как в едно от малките пристанища с излаз на Черно море – Констанца, бяха инвестирани няколко милиарда европейски средства и в момента то обработва товари в пъти повече отколкото двете наши пристанища във Варна и в Бургас.

Държавата трябва да се погрижи пристанището в Бургас да се разшири, за да може да посреща все по-големи кораби. Ако не го направим, рискуваме да се лишим от всякаква възможност за пренасяне на товари през Черно море, защото няма да предлагаме нужните условия, за да може да акостират големи кораби.

Друг основен проблем е намирането на инвеститори, защото, за разлика от Варна, в Бургас има работеща промишлена зона, но в нея липсват инвеститори, които да осигуряват работни места за много от хората, живеещи в Бургас и региона. Все повече се задълбочава тенденцията промишлената зона да се превръща просто в складови помещения и да няма големи производители, които да дават добавена стойност.

Това е нещо, което трябва да бъде направено от местната власт, а държавата да подпомогне и да създаде нужните условия“, обясни Цончо Ганев на срещата с гражданското общество и представители на медиите в Бургас.

Той коментира още, че „Възраждане“ няма да да участва в коалиционно управление и обоснова това решение на политическата организация с аргументите, че  Всички партии, които се очаква да влязат в следващия парламент, с изключение на „Възраждане“, са с евроатлантическа ориентация.

Заместник председателя на Възраждане поясни, че  всички тези партии са се компрометирали, като  са показали, че поставят общностните интереси пред националните интереси на страната.

„ Всички те смятат, че предприемачите ни трябва да продължават да са на либерализирана енергийна борса и да плащат високи цени за електроенергия. Нито една от тези партии не смята  за необходимо да опита да предоговори това условие с Европейската комисия, тъй като сме в ситуация на „форсмажор“. Нашата икономика и ние като народ не можем да издържим на този натиск.

Нещо повече, дори предвиждат от следващата година на либерализирания пазар да излязат и битовите потребители. Ако днес те бяха на либерализирания пазар, сметката на едно домакинство за ток щеше да е на стойността на една минимална работна заплата“, подчерта Ганчев.

Заместник председателя на Възраждане беше категоричен, че тяхната партия няма  как да се коалираме с хора, които подкрепят геноцида над българския народ.

Ганев изрично подчерта да се знае от избирателите, че от „Възраждане“ винаги са подкрепяли и ще подкрепят политиката, която е от полза за бургаския регион, но по никакъв начин не биха участвали в такова пагубно за страната управление.

След срещата с гражданите Ганев разговаря с журналист от BurgasNews, пред когото  отново потвърди  позициите и основните приоритети засягащи Бургас и регион.

Възраждане е номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

1 КОМЕНТАР

  1. Прави много позитивно впечатление,че господин Ганев не говори за минусите на другите кандидати. Той излага програмата и приоритетите на ВЪЗРАЖДАЕ ,като не показва негативно отношение към другите кандидати. Това е един нов и модерен политик, който разчита на интелигентноста на избирателните. Той ги оставя сами да направят своя избор ,след перфектно поднасяне на информацията. Убедителен без да пресионира слушателите той е харесваният , НАШИЯТ ПОЛИТИК.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви