Австрийските власти издирват друго лице. Моят клиент се казва Полихрон Леонидов Луков, а в заповедта за задържане е написано за Полихрон Леонов Луков.

Това заяви адвокатът на задържания по обвинение в измами с документи в Австрия Полихрон Луков.

Припомняме, че помориецът бе арестуван на яхта в родния си град след акция на ГДБОП. Задържаният поддържал висок стандарт и луксозен начин на живот, като притежавал освен яхтата си и редица скъпи автомобили – Ройс-Ройс, Майбах и други.

Обвиняемият също така заяви, че има дипломатически паспорт и е посланик на Федерация Сейт Кристофър и Невис по бизнес въпроси за Европейския съюз.

Преди заседанието прокурор Христо Колев заяви, че към Полихрон има две европейски заповеди. Едната е за арест, а друга за разследване.

Прокуратурата настоява той да бъде задържан и предаден на австрийските власти. Той е обвинен там за професионална измама в големи размери и издаване на неистински документи. Той се е представил за посланик и е предложим на 11 австрийски граждани да ги снабди с дипломатически паспорти. Измамата е в размер на 334 000 евро. Извършени са претърсвания на яхтата, автомобилите и жилището. Иззети са множество документи, печати и чуждестранни регистрационни номера„, каза Колев.

По време на гледането за мярката за неотклонение Полихрон Луков заяви също, че е не е в добро физическо състояние. Имал диабет, за който пиел много скъпи лекарства, който не можело да му бъдат осигурени в ареста. Той поиска да бъде пуснат под домашен арест.

„Няма да се укривам, защото не се чувствам виновен“, каза той.

Неговият адвокат също бе категоричен, че помориецът няма да се укрие. Имал постоянен адрес и бил известен на органите на реда.

„Искането на австрийска страна е отправено към друго лице. Нека потърсят него или отправят ново искане на българските власти“, адвокат Русев.

В крайна сметка съдия Яни Гайдурлиев взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви