Ръгбистите

Силно представяне в няколко поредни седмици са доказателството  за постоянството в работния процес на ръгби клуб „Моряците“.

Бургаските ръгбисти  при подрастващите грабнаха първото място.   Децата на „Моряците“ отстраниха конкуренцията и без загуба, взеха златото в курорта Слънчев бряг на 3 -ти септември по време на Държавното   първенство по плажно Ръгби.

Бургазлии отново  доказаха, че място в Ръгби семейството имат и момичетата, които  до 14 години са с  право да играят в смесена формация.

С този подход за смесена екипност на половете, при подрастващите, бургаските ръгбисти  бяха  единствените с участници от женския пол при децата, които се бореха редом сред подрастващите момчета.

Подобаващо се представиха женската и мъжка формации на „Моряците“.

Внезапно възникналите проблеми при дамите свързани  с кадрови проблеми, принудиха треньорът на отбора Николай Кючуков да търси моментно решение.  Треньорът и собственик на морския клуб отново доказа лидерски качества избирайки  правилното решение, женският състав   да бъде  подсилен от подрастващите момичета. Ходът на Кючуков се оказа успешен, а резултатът отведе силовачките на почетната стълбичка, като този път се поздравиха с Бронзовите медали.

При мъжете турнирът протече изключително тежко и бе прекъснат, поради неспортсменско отношение от един от клубовете участници.

Треньорът и част от агитката на представителите от Перник си позволиха да нахлуят на терена, предизвиквайки масово сбиване.

Повод за него стана това, че  „Моряците“ демонстрираха предимствотото си на пясъчната арена и бяха записали 2 победи над отборите на НСА и „Валяците Перник“ Това неименуемо им отреждаше  1 -ва позиция в груповата фаза и изпращане на полуфиналите в турнира, която така и не се състоя, защото ръководството на перничани „изказа несъгласие“ по възможно най-груб и неспортсменски начин.

Само седмица по-късно, женската формация пътува до Берковица, където се проведе финалната част от Купа България по Ръгби 7 за жени. Там нашите морски девойки записаха добри резултати, като  донесоха Сребърни медали на Бургаския клуб. И този път стратегията на треньорът Николай Кючуков за смесване на девойки с подрастващи момичета сработи успешно.

Ръгби – дами

„ След постигнатите резултати, ние сме обедени, че сме на правилния път и ще продължим в същия дух. Представихме Бургас достойно и за сетен път доказахме, че държим на обещанието, което бяхме дали да го превърнем в ръгби център на България. Работим усилено в тази посока. Продължаваме с усилен тренировъчен процес. Няма да се успокояваме и отпускаме а продължаваме по график.

Тренировъчните  занятия ще са всеки Вторник и Четвъртък на Парк Арена, Славейков и Неделя в кв. Ветрен. Ръгби спорта е един от най-тежките спортове и изисква постоянство и усърдни тренировки. Целта си остава същата, както преди – номер едно в  страната и чужбина“, заяви собственикът и треньор на „Моряците“ Николай Кючуков пред наш репортер.

Бургаските ръгбисти са известни с демонстрациите за популяризиране на спорта сред младите и подрастващи хора.

Отборът на морския клуб взема редовни участия в традиционните спортни уикенди, които се организират периодично от Община Бургас.

За тези, които не  познават добре спортната дисциплина, се предоставя възможност  да се запознаят с нея  на 1.10.,  когато  Морският клуб ще вземе участие в поредния спортен уикенд на Община Бургас. На него моряците  ще направят публични  демонстрации, които ще включват  и игри за начинаещи, в района на Флората, Морска градина от  17-18:00ч.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви