Предприемачество за студенти
Вие сте млад предприемач, планирате да станете такъв или просто проявявате интерес към това? Липсват ви опит и ключови познания или просто желаете да подобрите уменията си?
#СтудентскиСъвет при университет „Проф. д-р Асен Златаров“ с подкрепа на #ОбщинаБургас и #БургасХаресваМладите ви кани да вземете участие
в семинар „Ръст в предприемачеството – успешен старт за младото поколение“,
който има за цел да развие способността ви за планиране и вземане на иновативни решения, поемане на риск и отговорност, да надгради гъвкавостта и комуникационните ви умения и да подобри управленския ви опит, самостоятелност и независимост.
По време на събитието ще участвате в изготвяне на реални групови предприемачески продукти с известни лектори, които накрая ще бъдат презентирани и оценени от жури.

Програмата на събитието

Лекционен и практически материал – 03.10-16.10, менторска програма – 17.10-26.10, хакатон – 27.10.
Поканени лектори:
Теоретичната част ще представи доц. д-р Стоян Транев – преподавател в Университет “Проф. д-р Асен Златаров” с докторска степен по “Организация и управление на производството” . Организатор на конференции в областта на мениджмънта, аутсорсинга в малкия бизнес и конфликтологията. Работил е в практиката преди да стане преподавател. Вписан е в Единния регистър на медиаторите към Министерство на правосъдието. Участник в множество проекти, включително и международни.
Ще запознае студентите с 5 теми, разпределени в 10 академични часа :
1. Предприемачество и предприемачески процес
2. Реализация на предприемачеството в бизнес средата
3. Предприемачески модели
4. Предприемачески мрежи и предприемачески инициативи в тях
5. Инициативност и предприемачество – роля на предприемаческите умения в осигуряването на независимост и сигурност на дохода

Практическа част и добър пример. Поканени 3 лектора от бизнеса.

Петко Георгиев – основател и председател на Клъстер “Информационни и комуникационни технологии – Бургас”, председател на сдружение “Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб”, член на контролния съвет на Българска Работодателска Асоциация Иновативни технологии (БРАИТ) и съпредседател на Федерацията ИКТ Клъстерите за цифрово бъдеще на България.

Ще запознае студентите с 2 теми, разпределени в 4 академични часа :

1. Предприемачество в областта на информационните и комуникационните технологии.
2. Представяне на спечелени проекти
Красимира Караджова-Член на управителния съвет на “Българската асоциация за управление на хора”. Инициатор, създател и ръководител на Авиационен Учебен Център Фрапорт България 2009-2022. Фасилитатор по въвеждане на корпоративни ценности с метода Lego Serious Play, сертифициран невро ажилити практик и сертифициран обучител, практикуващ с платформата EoN XR educator за AR и VR обучения и дългогодишен инструктор.
Ще запознае студентите с 3 теми, разпределени в 4 академични часа :
1. Компетентностен подход при управлението на хора.
2. Обучение и програми за развитие.
3. Трудово-правни отношения и работа по граждански договор
Мая Миланова-изпълнителен директор на фирма Flow Logic. Притежава над 20 години корпоративен, клъстърен и предприемачески опит.
Ще запознае студентите с 2 теми, разпределени в 3 академични часа :
1. Превръщане на теоретична тема в предприемачески проект.
2. Първоначално разписване на бизнес идея – основни въпроси, необходими качества и знания.
Партньори:

Общински съвет гр. Бургас, проф. Сотир Сотиров – председател на постоянната комисия по “Наука, иновации и оперативни програми” съм Общински съвет Бургас.

Ще запознае студентите с 1 тема, разпределени в 1 академичен час :
1. Научно предприемачество или как да реализираме научни проекти.
Менторска програма
Всички теми на участниците и техните ментори са насочени към реализация на проекти, свързани с младите хора в Община Бургас и ще бъдат реализирани на нейната територия.
Кога: 03.10-27.10.2022
Къде: Университет „Проф. д-р Асен Златаров“
Кандидатствайте сега като попълните следния формуляр: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfViJ…/viewform
Настоящият проект се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас, чрез пилотното издание на „Общински младежки грант“, по повод Европейска година на младежта.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви