Победителите в ралито

Състезание с автомобили за хора с увреждания „Животът е движение“ се проведе този уикенд. Инициативата е на БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА РЕКРЕАЦИЯ, ИНТЕГРАЦИЯ И СПОРТ и Съюза на Българските автомобилисти и се реализира  с подкрепата на инж. Алекси Кесяков, кмет на община Челопеч.

15 участника от цялата страна застанаха на старта в две групи – стандартни автомобили и автомобили, специално пригодени за хора с увреждания. Състезателите изминаха етап от 60 км от София до Челопеч по предварително зададена средна скорост и ограничена максимална скорост. Движението и резултатите на всички участници се проследяваха на живо чрез иновативната тракинг система на Race Tracking, която вече две години успешно се ползва в офроуд състезанията.

Финалът на етапа бе в новият  парк „Корминеш“ в Челопеч. В следващите два етапа от състезанието, участниците преминаха  майсторско управление между конуси, като резултатите се добавиха към тези от прехода за средна скорост.

След оспорвана борба, победител в групата на стандартните автомобили стана  Митко Пирянков следван от Васил Притропов и  Мариела Белчева. При автомобилите специално пригодени за хора с увреждания първото място бе за  Антон Бъчваров, следван от  Радослав Ковачки и Емил Янев.

Калоян Станчев от Автомобилната Федерация на България връчи купите на победителите. Всички участници, както и БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА РЕКРЕАЦИЯ, ИНТЕГРАЦИЯ И СПОРТ и СБА се включиха в каузата на пилотите, участници  в рали „Животът е движение”, за правото им за професионална реализация на хората с увреждания в сферата на транспортните услуги и доставки.

След успеха на пилотното издание на рали „Животът е движение“, всички участници очакват следващото събитие през 2023 година.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви