Принц Уилям стана милиардер
Принц Уилям стана милиардер

Наследникът на британския престол принц Уилям стана милиардер веднага след като получи титлата принц на Уелс след смъртта на кралица Елизабет II. Това съобщава „Дейли Стар“.

Според него състоянието на сина на новия крал Чарлз III, което досега се оценяваше на 34 млн. паунда (около 40 млн. долара), е нараснало до 1,1 млрд. паунда (1,3 млрд. долара). Събитието настъпва след като е получил новата титла и съответните към нея земи.

Според статията в допълнение към предишните титли на херцога и херцогинята на Кеймбридж, Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън стават херцог и херцогиня на Корнуол. И съответно – принц и принцеса на Уелс. Титлата принцеса на Уелс е вакантна след смъртта на принцеса Даяна през 1997 г., предава БГНЕС.

Според таблоида това означава, че двойката вече притежава 128 000 акра (почти 52 000 хектара) земя в Англия и Уелс.

Традицията на британската монархия предвижда титлата принц на Уелс да се носи от престолонаследника. Когато Чарлз, се възкачи на трона като Чарлз III, той даде на Уилям титлата принц на Уелс.

Освен това монархът отбеляза, че Уилям ще приеме шотландски титли, включително титлата херцог на Ротези. А така също  и титлата херцог на Корнуол, която новият крал е притежавал повече от пет десетилетия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви