Има нарушение при сечта, каза Демерджиев
Има нарушение при сечта, каза Демерджиев

Проверка в района на карловските села показа, че има данни за сеч в нарушение на плановете. Това съобщи пред журналисти служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. По думите му, сега е важно да се изясни дали тези нарушения са допринесли за наводненията, които нанесоха огромни щети в три карловски села – Богдан, Каравелово и Слатина.

„Има данни за сеч, извършена в нарушение с плановете, по които трябва да се извърши такава сеч. Те предвиждат къде трябва да се складира, как трябва да се извози дървесината, какво може да се остави на терена и къде може да се остави на терена. Дали е допринесло, сега ще изясни следствието“, посочи Демерджиев.

Според вътрешния министър дали тези нарушения са спомогнали за бедствието ще преценява следствието.

Същевременно изпълнителният директор на Агенцията по горите инж. Стоян Тошев коментира пред БНТ, че първоначалните проверки показват, че няма незаконна сеч в района на Карлово. Той добави, че предстоят още проверки в района, съвместно с други институции, а окончателните изводи ще се направят след приключването им.

В началото на септември пороен дъжд предизвика наводнение в няколко карловски села. Вече десети ден на място работят стотици хора, но ситуацията в Богдан, Каравелово и Слатина остава тежка. По първоначални данни щетите може да достигнат 90 милиона лева.

В петък служебният вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев посети отново района на наводненията в Карловско в контекста на започналата проверка за евентуално извършена незаконна сеч, както и на продължаващите възстановителни работи, създадената организация за охрана на обществения ред и имуществото на жителите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви