БСП откри предизборната си кампания в Созопол. В присъствието на кмета Тихомир Янакиев, лидеро на партията в града Йордан Петков, водача на листата инж. Петър Кънев, втория – Станимир Баев, областния председател Стойко Танков беше представен младият Андрей Николов, който е на 6-то място, но прави сериозна заявка за спечелване на преференциалния вот на съгражданите си. Като местен общински съветник, Андрей Николов е познат с активността си в защита на каузи за обществеността в Созопол.

Той е на 31 години, завършил „Бизнес администрация“, женен с две деца, има собствен бизнес. Андрей е син на бившия кмет на общината Златко Николов, когото хората все още споменават с уважение.

„Убеден съм, че Андрей Николов има какво да даде в тази надпревара – с идеите, хъса и интелекта, който притежава. Уверил съм се в неговите качества с работата му в Общинския съвет на Созопол. Искрено се надявам, че с наша помощ неговото присъствие в следващия парламент ще е факт“, каза на откриването кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Водачът на листата Петър Кънев подчерта ролята на кмета Тихомир Янакиев, също избран с листата на БСП, за стабилизирането на общината, която пое с голям дълг. Той заяви, че партията има нужда от млади, трудолюбиви, амбициозни и способни хора като Андрей Николов, които знаят как се работи.

Основните приоритети на Андрей Николов са развитието на държавата ни като туристическа дестинация, предлагаща исторически, археологически, културен, спортен, балнео, поклоннически, еко туризъм. Най-голямото му желание е страната ни да не се приема само като място, където да се напиеш евтино.

В програмата си той залага на развитието на селските райони, като на първо място поставя решаването на инфраструктурните проблеми и осигуряването на ВиК в малките населени места. Така ще се постави и началото на възраждането на селата, които да привличат млади хора.

И не на последно място Андрей Николов поставя проблемите на своя регион – Созопол. Той има конкретни виждания за развитието на остров Св. Кирик и Юлита, реставрацията и консервацията на археологическите и исторически паметници и развитието на региона.

Гласувайте за Андрей Николов с бюлетина 28 и преференция 106.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви