Президентът Румен Радев прие на работна среща на „Дондуков“ 2 представители на ръководството на енергийната компания „Лукойл“.

На нея ще бъдат обсъдени възможностите за ограничаване на инфлацията и за развитието на предвидима икономическа среда в страната.

„Лукойл” е важна част от българската икономика, голям работодател и основен търговец на горива. От тяхната стойност до голяма степен зависи развитието на икономиката и инфлационните процеси. Високите цени са сред водещите причини за поскъпване на всички стоки и услуги, което свива потреблението и носи загуби и за производителите”, каза държавният глава.

И подчерта, че предстоящата среща между управата на „Лукойл” и нашето правителство е „добра възможност да се набележат мерки за борба с инфлацията в полза на българския потребител“.

„Нашата компания работи повече от 20 г. на българския пазар. В последните дни членове на кабинета и мениджъри от нашата фирма проведоха редица срещи, на които бяха набелязани конкретни мерки за работата ни оттук нататък. Имаме макар и не много ясно разбиране за това как ще продължат нещата. В първото тримесечие на следващата година ще създадем работна група, която ще решава как ще се действа след влизане в сила на ембаргото върху руския петрол”, каза президентът на „Лукойл” Вадим Ворибьов. И специално благодари на президента за поканата.

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви