Публиката на кинофестивала във Венеция стана на крака и в продължение на пет минути алподира филма „Не се тревожи, скъпа“ на режисьорката Оливия Уайлд и с участието на Хари Стайлс, предаде Асошиейтед прес.

Премиерата на продукцията, която е извън конкурсната програма на форума, бе очаквана с голям интерес.

Наслаждавайки се и „не мислейки за бъдещето“ музикалната мегазвезда Хари Стайлс привлече вниманието на 79-ия кинофестивал във Венеция при представянето на трилъра, чието действие се развива през 50-те години на миналия век в САЩ, отбелязва Франс прес.

„Хари! Хари! Хари!“, крещяха десетки фенове, когато по червения килим преминаха 28-годишният бивш член на момчешката банда “Уан дайрекшън”, облечен в тъмносиньо сако и по-светла риза с издължена яка, и неговата спътница, режисьорката Оливия Уайлд, с жълта рокля.

Много тийнейджърки дойдоха рано сутринта, за да не изпуснат своя идол, който пристигна във Венеция с водно такси, преди да вземе участие в пресконференцията за филма.

Хари Стайлс, най-слушаният певец в света, може би бе най-очакваната звезда на тазгодишната венецианска Мостра, заедно с Тимъти Шаламе, който в петък дойде да представи филма си “Изцяло и напълно”, и Ана де Армас от биографичния филм за Мерилин Монро “Блондинка”, чиято прожекция е в сряда.

„Не се притеснявай, скъпа“ е нещо като „Шоуто на Труман“, но в осъвременен вариант и повлиян от киното на М. Найт Шаямалан или от „Черно огледало“, сериал за бъдещето и технологиите, отбелязва Франс прес.

Актрисата Флорънс Пю се превъплъщава в Алис – млада жена, на която всичко е наред, живее във Виктори, малко градче, построено насред пустинята от мистериозен бизнесмен, в чиято роля е Крис Пайн.

Подобна на всичките си съседи, Алис води нормален живот и има всичко, за да бъде щастлива с Джак (Хари Стайлс), нейният спътник, който тръгва всяка сутрин за работа, но тя не знае нищо за нея.

В замяна на това материално благополучие Виктори има само едно правило: жителите му никога не трябва да напускат границите на града. Табу, което Алис скоро ще наруши, на собствен риск…

„Всичко е метафора, парадоксът на Виктори е, че всичко, което е красиво, е и зловещо“, обясни Оливия Уайлд.

Това забавление „е като троянски кон“, който трябва да накара зрителите да се замислят, добави тя. Уайлд сподели, че искала да засегне въпроса за властта и злоупотребата с нея, за господството на мъжете над жените …

За Хари Стайлс киното не е съвсем ново начинание, тъй като той имаше роля на войник в „Дюнкерк“ (2017 г.) на Кристофър Нолан. Предстои излъчването по стрийминг платформата “Амазон прайм видео” и на „Моят полицай“ (“My Policeman“), в който му е отредена водеща роля.

Със сигурност Стайлс възнамерява да се представи добре с амбициозния проект, представен във Венеция. „Не искам да мисля много за бъдещето“, заяви той, попитан за възможността да съчетава музика и кино. „Създаването на музика е много лично“, а в киното „се преструваш, че играеш някой друг и това е забавното“, каза звездата.

Флорънс Пю не взе участие в пресконференцията за филма, преминала на фона на много слухове и противоречия: главната мъжка роля трябваше да бъде изиграна от Шая Лабъф, преди да бъде дадена на Хари Стайлс.

Британката обаче се появи за премиерата на „Не се тревожи, скъпа” във Венеция, облечена в прозрачна черна рокля с пайети и бухнали ръкави, дело на Валентино. Подобно на Стайлс, Пю се спираше, за да поговори с феновете, застанали край червения килим.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви