Лилията дава отговор
Лилията дава отговор

Освен със своята красота цветята са известни и със своята символика. Още от древни времена египтяни, индианци, келти, японци, китайци са им придавани определени значения. Гърците например свързват лилията с раждането и новия живот. Ето защо за тях цветето е символ на майчинството. Според техните митологични вярвания това цвете е произлязло от кърмата на Хера.

Според акушерките пък лилията може да предскаже пола на бебето. Това става, като се подаде на бременна жена роза и лилия. Ако бъдещата майка избере розата, значи ще има момиче, а ако избере лилията – очаква момче.

Лилията е невероятно красиво цвете.

Богатото разнообразие от лилии и лилиуми в християнските вярвания символизира целомъдрие, надежда, вяра, чистота и обновление. Значи още преданост и приятелство.

В зависимост от това кое цвете ви привлича, ще разберете защо ви се случва това в момента:

1. Очаквате прекалено много от другите.
Това е така не защото сте алчни или неблагодарни, а защото вие самите сте хора, които се раздават. Когато потърсят помощта ви, сте склонни дори да пренебрегнете себе си, но да помогнете. Очаквате същото и от другите, затова се разочаровате. За да се справите с това чувство на неудовлетворение, трябва да разберете, че хората не са еднакви и че е възможно да ви обичат искрено, без да го показват точно както правите вие.

2. Скромен човек сте.
Не обичате да се хвалите с успехите си и често дори се подценявате. Другите около вас обаче напредват с бързи темпове и често се питате защо все вас ви подминава повишението, защо все вас ви подминава по-добрата възможност за работа, защо не получавате признание за труда си. Отговорът е прост – защото са ви приели за даденост. Научете се да се борите не само за успехите си, но да се гордеете с тях и да бъдат забелязвани и ценени.

3. Прекалено срамежливи сте.
Да знаете, че хората не четат мисли. Не очаквайте от другите да се сетят какво имате предвид, какво обичате, какво ви е по вкуса и какво не.

Научете се да заявявате себе си чрез желанията и предпочитанията си.

И това важи за всички сфери на живота – не само за професионалния ви път, но преди всичко за личните ви взаимоотношения с другите – приятелски и интимни. Не се срамувайте да поискате, да надигнете глас, да откажете. Така не само ще бъдете по-щастливи, но и ще ви уважават повече.

4. Ярка личност сте.
Греете като слънцето. Щом влезете в стаята, я озарявате с присъствието си. Често зад блесналите погледи и усмивките обаче се крие лицемерие. Не приемайте за чиста монета всичко, което ви казват. Приемете хорската завист като част от вашата карма. Трудно можете да се освободите от това просто защото винаги привличате погледите, правите впечатление и определено сте човек, който е приятна компания. Греете с присъствието си, с усмивката си, с добротата си. За да сте напълно щастливи, приемете завистта и злобата като част от живота и не допускайте да ви променят.

5. Огнено сърце.
Вие сте любов. Обичате с всички сили. С цяло сърце и огромна страст. Взимате с пълни шепи от живота. Пестете обаче повече от енергията си. твърде бързо ви омръзва всичко. Може би трябва да намалите оборотите, за да се съхраните за по-дълго време, да поспрете и да се порадвате на дребните неща в деня. Понякога забравяте за тях покрай цялата динамичност на ежедневието си. вечно забързани, вечно нямате време – един живот живеете – насладете му се свободно.

6. Вие сте прекален оптимист.
Това със сигурност е чудесно качество. Но невинаги. Безспорно помага в редица житейски ситуации да видите чашата наполовина пълна. Само че понякога е добре да бъдете и реалисти, защото по този начин можете да вземете по-адекватни решения и да не оставяте нещата в ръцете на случайността или съдбата. Предвиждайте и лошите варианти, когато взимате решение. Едва ли всеки път нещата могат да се подредят точно така, както си ги представяте. Когато раздавате добро, получавате добро – вярно, но има изключения. Ако приемете този факт, ще се справяте по-лесно с несгодите и разочарованията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви