Море, природа, красота, спокойствие – това е нашата програма. В момента кампанията е – те лъжат, а ние показваме. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата си със симпатизанти в Ахелой.

Борисов е на посещение днес в Бургаска област, като първо посети детска градина „Теменуга” в Ахелой, която бе изградена при управлението на правителството на ГЕРБ, а след това е организирана и среща с избиратели в Каблешково.

Той е придружен от цялата бургаска листа на коалиция ГЕРБ-СДС за предстоящите парламентарни избори, включително и от нейния водач Жечо Станков. На срещите присъства и областният координатор на ПП ГЕРБ и кмет на Поморие Иван Алексиев.

Преди в Ахелой имаше километрични опашки, а хората не можеха да прекосят пътя. Сега всички пътуват леко и удобно. Обновени са улици, лампи. Нова детска градина. Така хората остават да живеят тук, а не ходят по големите градове. Чакам да видя програмата на някоя друга партия, за да видя къде се пресичаме. Те имат по две страници опорки„, каза Борисов.

По негови думи първите мерки са справяме с корупцията в Гранична полиция и мигрантския натиск вече ги е взело служебното правителство с отстраняването на Бойко Рашков като вътрешен министър.

Служебният министър е тръгнал по правилна пътека. Връщаме се в управлението и това приключва, както беше години наред. Оградата е за превенция, не за спиране. Когато имаш добра организация и се разбираш със съседите си, то се справяш с всеки миграционен натиск„, сподели Борисов.

Според него два са факторите, които е нужно да се използват, за да намалее миграцията към България – турският президент пак да приеме присърце, че границата е обща, както и Европейската комисия да разбере колко е важно опазването й.

„Ако още бях премиер щях да правя непрекъснати совалки към Гърция и Турция. Между двете държави сега има супер напрежение. Сърбия и Косово също супер напрежение. Добре, че ние решихме въпроса със Северна Македония. Ето, изпуснаха Украйна и Русия и те се сбиха. Аз истински се страхувам за атомната електроцентрала в Запорожие. Всеки ден включват и изключват реактори, а това са много сложни процеси и изобщо не са безопасни. Какво значение за България ще има кой е виновен, ако някой направи саботаж или удари с ракета централата. Ще убият земеделие, туризъм и бизнес за десетилетия. Там трябва да има международни сили, които да отцепят централата и да не допускат нито руски, нито украински сили. Целият регион трябва да се погрижи да не се случва най-страшното. Истински туризъм по Черно море имаме само ние“, заяви Борисов.

Борисов говори и по темата за възможната енергийна криза, пред която е изправена България.

Лъжа след лъжа. Нямало диверсификация!? Ние направихме румънска връзка, гръцка връзка, турска връзка. Направихме транзит, така че държавата да печели по половин милиард на година. Сега се строи сръбската връзка. Бившият държавен секретар Помпео заяви, че България в страната на Балканите с най-много изградена газова инфраструктура. Брутално лъжат, повтарят една и съща опорка. Половин милиард вложихме в компресорни станции и добре, че ги направихме. Лозунгът на Промяна: „Да довършим започнатото“, хората го разбират като да довършат народа от глад и мизерия. Работиха добре за Руската федерация„, каза още лидерът на ПП ГЕРБ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви