В следващите няколко дни лятото ще ни напомни, че не е свършило с повече слънце и подобаващи температури. След мъглите в някои ниски райони призори, Денят на Съединението ще е слънчев с традиционната следобедна облачност.

В часовете до вечерта на места в Западна България, в планините и около тях, е възможно за кратко да превали. По-осезаем вятър ще духа в Югоизтока, а дневните температури ще се колебаят между 24 и 29 градуса.

По крайбрежието вятърът ще е по-силен по южните брегове. Там и вълните ще са с максимална височина до 2 метра по откритите на североизток плажове. Термометрите следобед ще показват между 23 и 25 градуса.

До края на седмицата температурите ще догонят летния диапазон – около и над 30 градуса. В петък следобед и привечер обаче в Северозападна България ще има условия за гръмотевични бури с краткотраен валеж.

Подобен тип локални летни валежи ще се оформят и през почивните дни. Преминаването на студен атмосферен фронт ще е причина за поредно захлаждане, по-осезаемо в началото на следващата седмица, когато и дневните температурите ще се понижат.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви