Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Сезонът на марихуаната явно е настъпил. Само вчерашния ден са заловени шестима души на възраст от 17 до 70 години, които са притежавали или отглеждали канабис.

На 01 септември около 11.30 ч. служители от Пето Районно управление – Бургас извършили проверка в жилище, разположено в кв. „Черно море“, обитавано от двама криминално проявени братя – на 17 и 25 години. В жилището полицаите са намерили и иззели  25 бели хапчета / амфетамин/, суха зелена листна маса / канабис/, плик с бяло кристално вещество /, чийто точен състав е в процес на изясняване/ и електронна везна. Братята са задържани за срок до 24 часа.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление – Бургас по отношение кражбата на сумата от 2 948 лв., осъществена на 24.08.т.г. от игрална зала, разположена в бл. 294 в к-с „Меден Рудник“, е установен и задържан извършителя на деянието. Това е 18-годишен криминално проявен и осъждан софиянец.

При извършената проверка на обитавано от него помещение е открита и иззета торба със съцветия от суха зелена на цвят растителна маса с тегло около 50 грама / марихуана/. Софиянецът направил пълни самопризнания и е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа.

Около 16.00 ч. в Айтос служители от Районно управление – Айтос извършили проверка на 22-годишен айтозлия, като намерили и иззели плик със суха зелена тревна маса / канабис/ с тегло около 30 грама. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.

На същия ден – 1 септември, около 17.15 ч. в местността „Брястите“ край ж.к. „Меден Рудник“ служители от Четвърто Районно управление – Бургас задържали двама криминално проявени бургазлии – на 29 и 70 години. Двамата отглеждали в дворно място 25 конопени растения във фаза на цъфтеж.

При извършения оглед между редовете, където са засети растенията, е открита специално изградена поливна система, както и пособия за отглеждането им. При допълнително претърсване в дома на 29-годишния бургазлия, разположен в бл. 40 в ж.к. „Меден Рудник“ са намерени и иззети две свивки със суха зелена тревна маса – канабис.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви