Андрей Николов

Спортният туризъм има много голям потенциал да се развие, особено с подходящи преговори и реклама, но все още стои като неусвоена възможност. Друга тема, която отлежава без много активност във времето е представянето на историческия и културен туризъм, по който те първа може много да се направи.

Темата с гостоприемството, налагането на множеството туристически продукти , които предлага Бургаска област е сред приоритетите, по които бих искал да работя“.

Това сподели пред Дарик, Андрей Николов. Той е млад човек, който живее и работи в  Созопол, където е щастлив съпруг и баща на две деца. Обича риболова, футбола, както и кикбокса, с който се занимава като хоби от тийнейджър. Развива частен бизнес в областта на търговията. Общински съветник  в Местния парламент и лидер на младежката структура на БСП в града, а сега и шести в листата на БСП с кандидати за народни представители за Бургаски регион.

В Общинския съвет на Созопол трудно Андрей Николов може да остане незабелязан, той като е сред най-активните участници и смело влиза  в битки. Не се притеснява да говори открито, когато става дума за нередности или за погазване на правилата.

„Вярвам, че политиката не е игра, а отговорност към хората. Тези, които вече знаят, че се кандидатирам ме подкрепят. Като човек, който иска да направи нещо добро за своята община и региона си струва да дам най-доброто от себе си и съм наясно, че това ще коства усилен труд и посвещение.

Дори младите хора вече се стараят да се абстрахират от политиката, защото са разочаровани. Но тя засяга живота на всички ни и ако не харесваме нещо е по-добре да го видим и да се опитаме да го поправим, вместо да стоим недоволни отстрани“, коментира Андрей Николов.

Голяма част от младите хора в нашето общество са аполитични. Аз не съм такъв, защото съм син на бивш кмет, израснал съм край политиката. Тя ме е докоснала пряко или косвено. Влизам в политиката, защото бях избран от партийната организация с мнозинство и се чувствам длъжен да оправдая това доверие.

Това, че младите хора не искат да се занимават с политика е следствие от управлението на държавата през последните години. Аз мисля, че трябва да има приемственост в политиката, защото в нея са лостовете, които могат да движат държавата напред.

Шестото място в листата на БСП е доста престижно и това доверие ми е гласувано благодарение на политиката, която развива община Созопол и резултатите от последните местни избори. Много хора обичат да асоциират БСП с комунистите, но именно управлението на кмета Тихомир Янакиев и ние, като негов екип, показа, че можем да бъдем демократично общество и върнахме човешкия фактор при вземането на решения в тази структура.

Моите надежди след изборите на 2 октомври са да се създаде едно стабилно правителство, защото има важнин проблеми в държавата, които трябва да бъдат решени от редовен, а не от служебен кабинет. Нека хората да бъдат мъдри в решенията си и да продължим напред.

Андрей Николов е под номер 106 в бюлетина 28 на БСП за България в листата за кандидат-народни представители от Втори МИР Бургас. 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви