Росица Гергова
Родов терапевт Росица Гергова

Продължаваме нашата рубрика с родовия – терапевт Росица Гергова.

От BurgasNews припомняме, че Родологията е модерна, нова наука, която е възникнала преди 25 години в Руската Федерация.

Изучава причинно-следствените връзки в родовете, които дават отражение, чрез нашите действия, постъпки и решения, върху потомците ни.

Родологията тепърва ще разкрива своя потенциал и възможности, като наука, родовите -терапевти ще помагат на хората да променят негативните програми, заложени в родовата памет на всеки от нас.

Днес с родовия терапевт Росица Гергова ще разговаряме за бездетието и причините в един род да има проблем със зачеването и сдобиване с потомци.

От BurgasNews с терапевта разговаря журналистът Янчо Николов.

Терапевт Гергова, разкажете ни за причините, които пречат на семейство да се сдобие с деца?

Все по-често работя с пациенти, които се обръщат към мен с въпроса, защо не мога да зачена и родя здраво дете. Защо не идва така мечтаната рожба в семейството.

Каква е причината, или са поредица от причини?

Поредица от причини са.

Най-честите причини, поради които не идва едно дете в определено семейство, са направените аборти в двата рода. И от страната на мъжа, и от страната на жената.

С една дума в предните поколения на двата рода.

Тоест, ако жената е имала аборти преди – трудно зачева, медицински доказан факт. Но, ако майката и бабата на жената са имали аборти в миналото си, тяхната внучка и дъщеря трудно зачева.

Ако майката и бабата на съпруга са имали аборти, тяхната снаха трудно зачева от внук, син. Освен това има данни, че ако съпругът е имал други жени, преди жена си, на които е направил деца и те са абортирали, то жена му трудно ще зачене.

Отговорността за убийството на ембриона носят двете страни, двата рода. И от страната на бащата, и от страната на майката. Колкото повече аборти има в предишните поколения, толкова по-голяма е вероятността за безплодие у потомците.

Нека да уточним нещо за мъжете. Импотентността при някои от тях отново ли е следствие на тези действия на предшествениците им?

Импотентността е друго нещо, съвсем различно. Касае се за възможността за възпроизвеждане, но невъзможността на партньора да зачене и обратно. Ако на мъжа бабата е правила много аборти, то от него може и да не може да се зачене. Това е най-често срещаната причина.

Много честа причина за бездетието е, когато в рода има извършено тежко престъпление – убийство, в миналото. Когато в рода има такова убийство, то се овъзмездява, чрез бездетие от потомците. Или с една дума, те не бива да се възпроизвеждат.

Друга причина е, когато в рода назад има неволно убийство на баща от син, дъщеря. Дори да е неволно, това си има последиците.

Почти винаги, според яростта на убийството, веднага следващото поколение започва да има проблем. Отцеубийството и детеубийството водят до бездетие.

Друга причина е, ако в рода има баба акушерка, която е премахвала бебета. Колкото повече аборти са предизвикани от баби в рода, толкова по-вероятно е техните внуци и правнуци да нямат деца.

Много честа причина е, когато дъщеря не се разбира с майка си. Това рефлектира изключително много върху потомството.  Когато в рода има така наречените разрушителни родови програми.

Кои са тези разрушителни родови програми, които оказват влияние върху бездетието на потомците?

Това са убийства, самоубийства, наркомания, сексуални насилия, психични болести.

Колкото повече такива мъже и жени има в рода, толкова по-вероятно е едно дете да не иска да се роди в такъв род.

Причина за бездетието е, ако бъдещата майка иска детето само за себе си или не приема рода на мъжа си. Примерно не желае – свекър, свекърва, съпруга си.

Критиките към съпруг, че не е способен да има деца, че не притежава добри качества и не уважава роднините си, водят до това, да не може да зачене от този мъж.

Много често срещана причина е баба на пациентката, която е починала по време на раждане или заради раждане. Защото родовата памет в идните поколения се предава по следния начин – не раждай, защото ще умреш!

И съответно внучките в сегашно време се опитват всячески, чрез болести, запушване на маточните тръби и т.н, да избгнат раждането.

Родовото проклятие е много често срещано също.

Майка или баща, които са проклели пристаналата на някого дъщеря. Ако родители заявят на дъщеря си думи от рода на – Бял ден да не видиш!  Или подобна тежка клетва, то повярвайте ми, че наследниците винаги носят последствията, чрез родовата памет, която се предава подсъзнателно.

Когато разглеждаме причините за бездетието, аз наблюдавам и питам, как евентуално мъж или жена са се разделили със своите партньори.

Защото това изключително много влияе върху репродуктивните органи и на жената, и на мъжа. Колкото повече омраза, ненавист и злост изпитваме към бившите си партньори, толкова по вероятно е да не можем да заченем от настоящия си партньор.

Нещо, което наблюдавам във всеки трети случай на бездетие е, когато жената е твърде доминантна и е заела мъжката роля в двойката. Тя контролира и вади парите, налага се така, че мъжът да се подчинява на нейните решения и воля, с една дума смяна на ролите.

Душата, която трябва да се появи в тяхното семейство е объркана и не знае какво ще се случи с това семейство.

Освен това има и още една причина – когато жената или мъжа са имали горчив опит от неудачни връзки с предишни партньори. Когато връзките са били изпълнени с лъжи, изневери и недоверие. Има голяма вероятност такива хора да не могат да създадат свое поколение, с какъвто и който и да е партньор.

Терапевт Гергова, нека да дадем съвети на такива хора, какво да правят за да се промени тази родова програма.

Ако искате да ви се роди детенце, започнете да общувате с партньора си, с деца на различни възрасти и то по-често. Това може да са деца на съседи, приятели, близки, роднини. Хубаво е да играете с тях, да се храните с тях, да се грижите за тях, да ги къпете, разхождате и т.н. Идеален вариант е като терапия.

Хубаво е, ако жената или мъжа имат необходимата квалификация, да си потърсят работа в детски дом, ясла, градина. Или поне един от двамата.

Забравяте да си помисляте за децата  „тези са чужди, друго е да си е мое“. Това няма да работи в полза на хора, които искат, а не могат да имат деца. Щом можеш да се грижиш за чуждо дете сърдечно, значи си готов да си имаш свое. Така са законите, според Родологията.  Категорична съм, че тези неща, ако се спазват – работят.

Много е важно в семейната двойка да има хармония, да си осъществяват желанията, да си бъдат достатъчни взаимно, да си имат доверие, да не манипулират хората около себе си, да бъдат честни и откровени.

Важно е да изпълват живота си с интерес и радост. Да имат цел и занимания, хобита. Учите се да се грижите не само за вас, но и за хората около вас, които имат нужда от грижи и помощ.

Това са чисто житейски добродетели, които всеки трябва да притежава, но особено важно е за хора, които имат проблеми с бездетието. Даряването на любов и доброта на заобикалящите те хора е абсолютен признак на съвършенство в човешкия дух и голямо предимство за  решаване на проблема.

Позитивното настроение към живота, каквото и да се случва, стремежът към живот и щастие, е предпоставка за решаване на проблема, като начин да се промени родовата памет.

При такива родители дечицата ще дойдат в живота им, категорично.

Когато в рода има много тежка травма, да кажем някой е извършил убийство, тогава и родът си иска осиновяване.

Най- добрият, ефективен начин да изчистиш кармата на един род в който има убиец, е семейство или човек от този род да осинови дете, чуждо дете.  И да го обича, като свое. Това е нещо прекрасно, велико, възвишено и води до промяна на родовата памет.

Тогава родът ще процъфти отново и ще го бъде.

Имайте предвид, че всеки род търси начин да се възпроизвежда, да му се раждат дечица. Наш дълг, на потомците, е да поправяме тези неправди, които нашите предшественици са създали със свои неправилни действия и решения.

Какво е бездетието? Наказание или урок?

Бездетието в никакъв случай не е наказание, а урок. Бездетието означава, че ти и съпругът ти има нещо да научите, някакъв урок, или имате задача да оправите отношенията си с родители, близки.

Бездетието е урок, който да ви промени светогледа, да погледнете на света от духовен аспект, а не само материално.  То е признак, че трябва да поправите нещо в отношенията си с братя, сестри, лели, вуйчовци.

Винаги знайте, че бездетието е урок, който трябва да научите, преди да дойде детето. Не го ли научите и не смените ли светогледа си, начина на поведение към останалите, да се смирите и промените недостатъците си, ще бъде много трудно да се сдобиете с рожба.

Аз имам цяла безплатна лекция на страницата си във Фейсбук по темата. Нека тези, които са заинтригувани от проблема, много сериозно я посетят и да ме потърсят за помощ. Лекцията е час и половина и е изключително полезна за хората в нужда. В нея много обширно обяснявам причините за бездетие и давам обширни съвети, как да се преодолеят тези проблеми.

 

Поради големия интерес по темата от BurgasNews поставяме линк към лекцията за бездетието на родовия -терапевт: https://www.facebook.com/101657292146056/videos/756428265719626/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=sharing

 

 

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Пълна шарлатанка е тази Росица Гергова. Манипулативна жена, която само смуче пари от хората, никакви умения на терапевт. Според мен тя е на нивото на циганките около църквата Св. Неделя. Да не говорим, че такава специалност според законодателството в България няма, тоест тя е нелегитимна и незаконна.
    Сигурна съм, че има свързване с предците ни, но при всеки е различно и индивидуално.

    Грешно е това, което прав тази жена….

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви