Боклук

Нов сигнал за нерегламентирано сметище между входовете на блок 71 в жилищния квартал Меден рудник се получи в редакцията на BurgasNews.

Сигналът е подаден от мъж, живеещ в същия блок. Мръсни дрехи, парцали, седалки от леки автомобили  и всякакъв вид отпадъци са струпани между два входа на жилищната сграда. Площадката между входовете на блока и пространството под нея са заринати от купища боклуци, които достигат почти човешки бой.

Не е ясно кой и защо е превърнал пространството в сметище и дали това е дело на един човек.

Това е втори сигнал за два дни до редакцията на BurgasNews във връзка с безразборно изхвърляне на отпадъчни материали и битова смет пред и около жилищни сгради в квартала.

„Един дядо живееше на партера в блока, но мисля, че го изнасят от там. Не съм сигурен, но е възможно и той да е събирал боклуците. Кой и защо ги е струпал отпред не зная, но вече повече от седмица стоят там. Никой не ги почиства, до колкото знаем съседи са подали сигнал в общината“, обясни пред нашия репортер  Георги Георгиев, който е и подател на сигнала.

Нашата проверка установи, че боклуците са от най-разнороден тип и се намират в ужасно  състояние. Наоколо се носи неприятна миризма.

„Молим, чрез вашата медия общината и службите да вземат мерки, защото е непоносимо и има опасност от зарази. Представете си, когато завали и един дъжд в какво състояние ще се превърне цялото предблоково пространство“, моли Георгиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви