Гримът е най-добрият метод за подчертаване на женската красота. Без значение на колко години е една дама, винаги ще може да подобри външния си вид с правилната техника за грим.

Тук обаче идва въпросът – Какъв грим да нося според възрастта си? С годините кожата се променя, затова е необходимо да знаем какъв грим да използваме спрямо това.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат:

Гримът на 20 години

Докато навършат 20 години, повечето момичета са склонни да имат леко мазна кожа, въпреки че, разбира се, това е строго индивидуално. Независимо какъв е типът на кожата, рутината за грижата трябва да включва почистване на лицето и добра хидратация преди, по време и след грим.

Избягвайте излишния грим през деня. Вечер е времето, в което можете да експериментирате. Следвайте модните тенденции за грим в Instagram и опитвайте да ги приложите върху себе си.

Ако имате акне, дори и да е леко, препоръчително е да отидете на специалист, за да ви предпише подходящо лечение и да използвате грим, без да рискувате да влошите положението или да имате признаци на стареене по-рано.

Гримът на 30 години

На 30 започваме да забелязваме някои мимически бръчки, в допълнение към факта, че кожата е малко по-отпусната. Затова грижите трябва да са по-строги, особено при хидратацията.

Това е възрастта, в която обикновено се появяват слънчеви петна. Използването на грим без подходяща грижа може да увреди кожата. Изберете грим според цвета на кожата си, не искате да изглеждате по-стари.

От друга страна, е време да потърсите продукти, които помагат да предотвратите появата на бръчки.

Гримът на 40 години

Въпреки че загубата на еластичност започва през 30-те години, вероятно до 40-те години ще осъзнаете напълно това. Изберете продукти за грим, които възвръщат еластичността на кожата на лицето ви. Също така опитайте максимално да прикриете бръчките, с помощта на коректори. Добра идея е да осигурите блясък на лицето.

Препоръчително е да обърнете специално внимание на нощната рутина за лице, тъй като процедурите, които прилагате, ще бъдат отразени в грима, който ще си направите на следващия ден. Няма как на шкафчето ви с козметика да отсъстват продукти, които стимулират производството на колаген.

Дори да искате да използвате малко повече фон дьо тен, това ще придаде тежък завършек на лицето, който ще доведе до изпъкналост на бръчките. Нещо подобно се случва, когато използвате твърде много пудра и кожата ви е суха.

Въпреки че за грим на очите можете да използвате всеки цвят, който харесвате, препоръката е да нанасяте сенки с топли тонове, които да придадат свежест и жизнерадост на лицето.

Гримът на 50 години

Когато навършите 50, избягвайте да подчертавате бръчките и се стремете да изглеждате по-свежи. За тази цел трябва да носите грим с неутрални тонове, като бежово или розово.

Не бива да пропускате нанасянето на хидратиращ крем като основа за грим. Ключът, когато достигнете 50, е ​​да поддържате кожата си добре хидратирана. Сухата кожа се забелязва по-лесно на тази възраст, но това може да се избегне.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви