Боклук

В нерегламентирано бунище е превърнат вход 6 на блок 486 в бургаския квартал Меден рудник. За това съобщи в  редакцията на BurgasNews живеещата наблизо Дора Недева. Наш репортер посети мястото, където завари  купчина битови отпадъци, струпани до самите стълби на жилищната сграда. Пластмасови бутилки, найлонови торби и други отпадъчни материали са разпръснати и в зелените площи пред блоковото пространство.

Изхвърлени отпадъци извън контейнерите често са причина за сигнали и оплаквания до общината и специализираните институции, както и яростни дискусии в социалните мрежи. Най-често срещани са темите със замърсяването на околната среда и общите площи на околоблоковите пространства.

„ Това стои от месец и половина. Всички живущи си правят пас. Няма нужда  да реагират, защото импровизираното сметище не им пречи!? Някои хора си мислят, вероятно, че тук е „селското дере“, обясни възмутената гражданка пред наш репортер.

Недева се е обадила на дежурния телефон на Община – Бургас, а от там са обещали проблемът да бъде решен в най-кратък срок.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви