Соня Колтуклиева

Журналистката Соня Колтуклиева, е била подложена на виртуален тормоз, съобщи самата тя пред репортер на BurgasNews.

Десeтки непознати телефонни номера и профили атакували Колтуклиева във Вайбър и социалните мрежи. Постовете варират от закани, до неприлични предложение и снимки.

Журналистката е сигнализирала ГДБОП в лицето на нейния директор Калин Стоянов, както и директора на отдел „Кибер – престъпления“ към същата служба.

Според Соня Колтуклиева, атаката най-вероятно е генерирана и координирана от хора близки до властта, които през последните месеци устатата журналистка засипа с яростни критики.

Нещо не се е харесало на някои политически субекти и последваха блокирания във Фейсбик по 35 – 40 дни, обиди от разни тролове и неприлични предложения. Ако обаче си мислят, че ще ме уплашат с тези си действия, много грешат. Нямаше да съм Соня Колтуклиева, ако се плашех от такива „виртуални воайори“ и арогантни простаци“, сподели журналистката.

Единственото за което се ядосва е, че не може да си върши нормално работата, която е свързана с много телефонни разговори, с непознати номера от които се обаждат хора със сигнали до нея, нейни колеги за интервюта и професионални съвети, но се използват и от зложелатели, които я тормозят.

„Не мога да си гледам работата, защото не искам да вдигам на непознати, заради тази отвартителна вакханалия. Мисля, че е време от ГДБОП и специализираните отдели в нея да си свършат работата“, заяви Колтуклиева.

Това не е единичен случай в практиката за оказване на натиск върху определени журналисти в страната ни. Десетки колеги от медиите са подложени на системен тормоз от неизвестни субекти, а причините са най-вероятно нарушаване на нечии политически и икономически интереси.

От BurgasNews  сме солидарни към колегите подложени на тормоз и настояваме за сурови мерки срещу подобен тип посегателство над свободата на словото.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви