Слави поиска референдума за президентска република
Слави поиска референдума за президентска република

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов поиска българския народ да каже дали България трябва да бъде президентска република, или да остане парламентарна. Това заяви той във видеообръщение, публикувано в профила му във Facebook.

Аз видях политическата система отвътре и ще ви кажа следното – там има основно лицемерие, лъжи и интриги, корупция, задкулисие и болезнена жажда за власт. Е, това видях. И затова мисля, че аз не съм политик. И мисля също, че не само трябва да се разбие моделът ГЕРБ. Трябва да се разбие моделът на цялата сегашна политическа система“, казва Трифонов и продължава:

„Затова искаме вие да кажете време ли е България да стане президентска република, или да остане парламентарна. Искаме да ви попитаме това на национален референдум. Решението трябва да е ваше, защото държавата е ваша“.

По думите на Слави Трифонов той и партията ще бъдат гарант на обществото в следващия парламент, че това решение на българите ще бъде приведено в действие.

„Властта не е на всяка цена, но моралът е. „Има такъв народ“ – сами срещу всички, заедно с вас“, завършва обръщението си лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви