Радослав Петков

„Страшилището“ на Общински съвет – Бургас, Радослав Петков, е кандидатът от гражданската листа на НФСБ за народен представител.

Петков, беше 10 месеца общински съветник от гражданската квота на БСП. По време на предходните избори името му беше под номер десет в листата на социалистите, но в последният момент е заменен от Мадлен Мутафян, което предизвика гнева на политика и разрива му със столетницата.

Петков, макар да не е партиен член, защитаваше интересите на социалистите и определено бе „червеното острие“ и „страшилището“ в ОбС. Той бе човек, който се бореше за интересите на съгражданите си и генерираше много добри идеи.

Като общински съветник Петков е сред най-дейните и активни в общинския съвет.

Неведнъж влиза в яростни спорове с представителите на други политически партии, относно въпросителни, около различни проекти свързани с инфраструктурата на града и харчовете на финанси за тях. За по-малко от година Петков е внесъл 12 питания и 9 докладни, нещо, което негови колеги не успяха да постигнат за цял мандат.

На предстоящите избори Радослав Петков е привлечен в списъците на НФСБ на челните места, отново от гражданската квота.

Непартийната му принадлежност го номинира сред първите места в листата, но от  патриотичната формация възлагат огромни надежди на Петков в предстоящите избори, които базират на неговия професионализъм, усет и активност в политиката.

Петков се слави сред политическите среди, като идеалист и безкомпромисен антикорупционер. Има десетки предложения от различни политически партии и организации за членство в тях, но никоя до момента не е успяла да го привлече в редиците си.

„ Нямам партийна принадлежност, но може би това е бъдещата формула – без участие в партии. Така нещата не се изкривяват през призмата на партийната организация. Когато си част от партия, дори и да имаш хубаво предложение, то не се възприема като такова от другите групи, защото се счита за политическо. Това реално пречи на хората и на развитието на града“, казва Радослав Петков пред репортер на BurgasNews.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви