Михаил Билалов

Моноспектакълът на Михаил Билалов „Бум-Бум“ заедно със специалното участие на Ангел Заберски Бенд ще бъде представен на Амфитеатъра в Созопол по време на празниците на изкуствата Аполония.

С богатия си опит и талант, актьорът ще влезе в ролята на гангстер. Добре познат и с предишните си изяви на необикновен мафиот, той за пореден път ще завладее публиката с таланта си.

Персонажът на Билалов ще съчетае интересните му възгледи за живота с богатото му чувство за хумор. Спектакълът ще достави много смях на публиката.

По повод моноспектакъла си Билалов споделя: „В началото героят ми си припомня с усмивка 90-те, които си бяха „Джурасик парк“ за престъпници, само за да разбере как се е завъртял светът днес. Какво си е отишло и какво е останало на дъното на бутилката…

Но за негово съжаление, не само, че нищо не си е отишло, ами и всичко е с краката нагоре. В този смисъл спектакълът наистина е смях през сълзи.“

Аполония 2022 предлага богата театрална програма между 28 август и 5 септември.

На сцената ще бъдат едни от най-любимите български актьори, сред които Владимир Пенев, Мария Каварджикова, Светлана Янчева, Малин Кръстев, Емануела Шкодрева, Велислав Павлов, Ивайло Христов, Боряна Братоева, Петър Антонов и много други.

Билетите за всички предстоящи събития можете да откриете в мрежата на – Eventim, а пълната програма за Аполония 2022, може да намерите на официалния сайт – www.apollonia.bg.

Едно от най-ярките имена в европейската драматургията ще превземе сцената на 29 август и това е Ясмина Реза. Тя играе в парижкия театър Ла Скала.

Аполония

Малък градски театър Зад Канала ще представи нейната „Една испанска пиеса“. В нея зрителите ще се насладят на таланта на любимите Владимир Пенев, Мария Каварджикова, Светлана Янчева, Василена Атанасова и Малин Кръстев.

Сюжетът на постановката разказва истории за любовта, за суетата, за самосъжалението, за живота, който прилича на театъра и обратното.

Народният театър Иван Вазов ще присъства с впечатляващата постановка „Пиано в тревата“ от Франсоа Саган на режисьора Юрий Дачев.

Участват Емануела Шкодрева, Велислав Павлов, Христо Чешмеджиев, Вяра Табакова и други.

Любителите на визуалните изкуства ще имат възможността да видят интересни истории – филмът „Сърцето на машината“, който променя мнението за българското кино и печели „Златна роза“ в категориите „Най-добър пълнометражен филм“ и „Най-добър сценарий“ на фестивала AFIN в Австралия.

Част от актьорския състав са добре познатите Юлиян Вергов, Ивайло Христов, Александър Сано, Башар Рахал, Христо Шопов, Христо Петков, Игор Ангелов, Стоян Дончев и Владимир Замбори. Завладяващата история провокира зрителя да се замисли върху темата колко е важно да запазиш човека в себе си, когато си в нечовешка среда.

Други впечатляващи събития от програмата са постановките: „Госпожица Юлия“ на театър Възраждане, „Поразените“ на ДТ Варна, „Мислещите тръстики“ на театрална работилница Сфумато, „Секс, наркотици и рокендрол“ на ТБА, „Станете, за да легна аз“ на Сатиричен театър Алеко Константинов, „Място наречено другаде“ на ЮПИ АРТ, както и прожекциите в лятното кино на Созопол на най-новите български игрални и документални филми „Жълт олеандър“, „Гео Милев в лабиринта на времето“, „Януари“, „Рибена кост“, „Гладиатор“, „Жири“, „Бягство“, и „Мечтател“.

Фестивалът Аполония 2022 за пореден път ще даде възможност на любителите на изкуството да се докоснат до българските творци от всички сфери – кино, театър, музика, изложби, литература, майсторски класове за млади творци и изпълнители. Аполония носи вдъхновение на всеки, който ще присъства в Созопол.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви