Във връзка с трагичния инцидент днес, при който загинаха двама полицаи от 1-во РПУ на ОДМВР – Бургас областният управител проф. Мария Нейкова обяви днешния ден, 26 август, за Ден на траур за цялата Бургаска област.

При опит да спрат автобус с нелегални мигранти на територията на Бургас, загинаха двама служители на МВР, след като автобусът връхлита върху полицейския патрул.

„Изказвам съболезнования на семействата и близките на загиналите полицаи. Днес е много тъжен ден за Бургас. Призовавам за държавническа нетърпимост и прилагане на цялата строгост на закона при такива деяния“, каза областният управител.

В деня на траур на територията на област Бургас националните и общински знамена следва да бъдат свалени наполовина.

Забранява се провеждането на публични тържества и радостни ритуали през траурния ден.

В 13.00 ч., паралелно с траурната церемония за изпращането на двамата полицаи-герои, пред сградата на РДПБЗН – Бургас, с включен Светлинен сигнал, ще бъдат извадени противопожарните автомобили, а личния състав ще сведе глави в едноминутно мълчание.

В останалите звена на МВР в Бургас ще се проведат сходни церемонии, но по-голяма част от полицейските служители ще бъдат на бургаския гробищен парк.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви