Бебе
Бебе
Новородено момиченце, намерено на улицата в Айтос, бе прието в УМБАЛ Бургас вчера. В ранния следобед екип на „Бърза помощ“ получава сигнал, че на тротоара на една от улиците в града лежи и плаче малко бебе, оваляно в прах и листа.
Екипът оказва първа помощ на новороденото, почиства го и го докарва в Родилното отделение на УМБАЛ Бургас.

Персоналът на отделението не помни друг подобен случай

„Откакто работя в болницата, а това са повече от 30 години, не се е случвало такова нещо. Имали сме и други раждания вкъщи, на улицата, в линейката, но бебето винаги е идвало с майката.
За първи път идва бебе без майка“, разказа старшата акушерка на отделението Руска Ганчева. На акушерките е направило впечатление и друго – бебето е с хубава бяла кожа, изглежда добре и е спокойно.
Момиченцето веднага е прегледано от специалист-неонатолог и настанено в Отделението по неонатология, където е стоплено и нахранено. Установено е, че е недоносено – родено е в 36-та седмица и тежи 2200 грама.
Освен лекото преохлаждане за организма към момента не са установени други здравословни проблеми, но изследванията продължават, съобщи началникът на отделението д-р Стилияна Томова. Детето ще остане тук до момента, в който може да бъде изписано и лекарите силно се надяват дотогава майката да бъде намерена и да си го прибере.

Персоналът на болницата е подал сигнал в полицията и в службите за закрила на детето за издирване на майката. До тази сутрин все още не е известно коя е.

За да бъде регистрирано в системата, момиченцето е кръстено Антония – на името на началника на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви