Наско Лазаров и Галя Георгиева

Кметът на Китен Николай Марков подкрепи турнето „ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 и специално благодари на създателят на легендарната рок групата, Пейо Пеев, и на всички участници в концерта, за това, че са избрали точно Китен за една от спирките на турнето и са направили жителите и гостите на града съпричастни с каузите.

Група „СПРИНТ“ в състав Пейо Пеев, Асен Драгнев, Милко Андреев, Емил Копев, поп изпълнителката Галя Георгиева, Атанас Лазаров – ПР и изпълнител, Захари Чернев, група „Хоризонт“ и още приятели на групата обединиха творчеството си в подкрепа на две каузи с изключително обществено значение за България – Националната кампания „Роди дете в България“ и Каузата „За повече българска музика в националния ефир“ и достави незабравима емоция на публиката.

„Роди дете в България“ популяризира инициативите на Фондация „Мечта за дете“ и на Информационната кампания под надслов „Да сверим биологичния си часовник на време“ и оказва подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми, а каузата „За повече българска музика в национален ефир“ отново стана актуална и обедини утвърдени и млади музиканти и изпълнители в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии.

По време на концерта бяха раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените.

Лятното турне “ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 се провежда в различни курорти на нашето красиво Черноморие. То ще продължи и през есента в други градове на страната и ще обединява изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимите каузи.

Турнето “ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 се организира от СПРИНТ Продакшън с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Основни партньори са „Агенция за публични комуникации „Профайл“, Фондация „Мечта за дете“, Агенция „Сребърен ключ“, медиен портал „Мама Зона“, медиен портал MyFamily, Сдружение „Жени с кауза“, Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви