Загинали полицаи

Това са двамата полицаи-герои, загинали в изпълнение на служебния си дълг в опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

Атанас Панайотов Градев е 43-годишен, командир на отделение в сектор “Охранителна полиция” към Първо РУ. Има 18 години стаж в МВР.

Йордан Радостинов Илиев е старши полицай в сектор “Оохранителна полиция” в Първо РУ. Има 7 години стаж в МВР.

В памет на загиналите в цялата Бургаска област утре е обявен ден на траур.

„Изказвам съболезнования на семействата и близките на загиналите полицаи. Днес е много тъжен ден за Бургас. Призовавам за държавническа нетърпимост и прилагане на цялата строгост на закона при такива деяния.“, каза областният управител Мария Нейкова.

Изказвам своите дълбоки съболезнования на семействата, близките, приятелите и колегите на бургаските полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев, които изгубиха живота си при изпълнение на служебния си дълг. Това написа в своя профил във Facebook кметът на Бургас Димитър Николов.

„Трудно се намират думи при такава трагедия и тежка загуба. В нашата памет те ще останат като доблестни мъже, ненавреме отишли си от този свят.  Поклон пред паметта им“, заяви Николов.

В деня на траур на територията на област Бургас националните и общински знамена следва да бъдат свалени наполовина. Забранява се провеждането на публични тържества и радостни ритуали през траурния ден.

Междувременно от полицията съобщиха, че в резултат на бързите полицейски действия в Първомай е установено и задържано съпричастното към днешния инцидент издирвано лице.

2 КОМЕНТАРИ

  1. По неписаните закони в ЩАТИТЕ ,който убие полицай по добре е да се самоубива.Той бива търсен от колегите на убитият полицай не за да бъде арестуван, а да бъде ликвидиран!!!! Ние сме добри и кротки хора.Мачкани и без защита. Не ни докарвайте до лимита на ТЪРПЕНИЕТО!!!!!!!!!!!!

  2. В Америка, съобщението за убит полицай по радиостанциите е сигнал АВТОМАТИЧНО всички патрули да се насочат в тази посока. Защитата на колеги в беда е свещен дълг и чест. Професията на полицай в нормалните държави е толкова авторитетна , ЧЕ ВСЯКО ДЕТЕ ПОПИТАНО НА УЛИЦАТА ,,,,,,КАКЪВ ИСКА ДА СТАНЕ ,КАТО ГОЛЯМ, ТО ОДГОВАРЯ БЕЗ КОЛЕБАНИЕ,,,,,,ПОЛИЦАЙ. Дълбок поклон пред светлата памет на тези момчета.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви