Демерджиев

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев поиска оставка на зам.-директора на ”Гранична полиция” Деян Моллов.

Това стана само няколко часа след трагедията в Бургас, при която автобус с мигранти се вряза в патрулен автомобил и загинаха двама полицейски служители.

Още, когато стъпих в длъжност като вътрешен министър стана една рокада – директорът на гранична полиция беше преместен като зам.-директор с една основна цел – да се занимава изцяло с възпирането на този мигрантски натиск, който е много сериозен проблем. Очаквах от него да се справи с тази задача, защото той пое и този ангажимент. След като задачата не е изпълнена, то очаквам до края на деня г-н Моллов да подаде оставката си. Горещо се надявам той сам да си я подаде, след като знае какви са причините за нея„, каза вътрешният министър.

За Демерджиев основна причина за този инцидент е непрецизното изпълнение на задълженията на Гранична полиция.

Вътрешният министър бе категоричен, че не органите на реда в полицията в Бургас е трябвало да пресрещнат този автобус, а мигрантите е трябвало да бъде спрени да не преминат държавната граница.

Разпоредил съм на Гранична полиция незабавно да предприемат мерки как да се укрепи ситуацията по границата. А ние с Министерство на отбраната започваме да връщаме функционалността на техническите средства по границата ни с Турция. Част от тях не работят. Оказа, че част от района не е достатъчно обезопасен. Осигурили сме и дронове“ , каза още Демерджиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви