Прокурор Чинев

„Става въпрос за съзнателен и целенасочен акт, а не за непредпазливост“. Така коментира катастрофата, при която автобус с мигранти уби двама полицаи, окръжният прокурор Георги Чинев. Според него такова ще бъде и обвинението на шоьора – за умишлено убийство.

Разследването по делото ще се извърши от следователи, уточни той.

 Йордан Илиев и старши полицай Атанас Градев са загиналите полицаи.

Според очевидци на инцидента, са се чули изстрели, но прокурор Чинев нито потвърди, нито отрече тази информация, като обясни, че по -късно днес ще има повече яснота какво точно се е случило.

На мястото на катастрофата беше задържан с белезници мъж с червена риза. Издирва се шофьора на автобуса, който умишлено е убил двамата полицаи.

Мигрантите от автобуса

48 мигранти са били превозвани с автобуса с чужда регистрация. Сред тях има деца и жени.

В В 04:54 ч. е направен опит да бъде спрян автобуса на изграден пропускателен пункт от „Гранична полиция”. Шофьорът не се подчинил. Направен е втори опит за спиране отново на пункт преди Бургас. Той отново не спира.

При третия опит, вече в самия град, автобусът не спрял за трети път на стоп палка и помел двамата полицаи, които се опитали да му препречат пътя, патрулката, спирка на градския транспорт и павилиони.

Здравният министър д-р Асен Меджидиев съобщи, че сред мигрантите няма тежко ранени.

1 КОМЕНТАР

  1. Поклон в памет на загиналите полицаи! Къде е държавата ??Къде са ни законите??Къде са ни политиците?? ГРИЖИМ СЕ ЗА УКРАИНЦИ. ГРИЖИМ СЕ ЗА АРАБИ. ГРИЖИМ СЕ ЗА НЕКАДЪРНИ ПОЛИТИЦИ ДА СИ ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРИТЕ……А сега кой ще се погрижи за семействата на тези момчета?? СЕГА Е МОМЕНТА ДА ОТИДАМ ДА СИ КУПИМ ЕВТИНА ТОАЛЕТНА ХАРИЯ ОТ ТУРЦИЯ,ЗАЩОТО СМЕ СЕ ПОСРАЛИ ДО УШИТЕ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви