Задържан е и вторият мъж, издирван от полицията след катастрофата на автобус с мигранти и патрулен автомобил, при която загинаха двама полиция.

Мъжът, който е бежанец от Сирия с хуманитарен статут, е задържан от бързите полицейски действия в Първомай.

Автобусът, с който са се движили мигрантите е бил нает от Хасковска фирма, която го е купила от кърджалийска и е бил бракуван, съобщи министърът на МВР Иван Демерджиев в Бургас.

Той не е трябвало да се движи по пътищата на страната. В него са пътували освен 47-те нелегални, и двамата отговорни за превоза – шофьор и каналджия. Те са имали връзка с бежанския център в Харманли.

Министърът обясни, че патрул на Гранична полиция се опитал да спре автобуса на 25 километра от Бургас и след като това не се е случило, полицаите са го последвали.

На следващ патрул той отново не спрял и втора полицейска кола го е последвала. Целта е била да го принудят да намали скоростта и да спре край пътя. Това обаче не се е случило.

„Полицаите не са стреляли по движещия се автобус, защото това би означавало сега да имаме 47 трупа“, обясни министърът причината автобуса да стигне чак до Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви