Денис Родман ще посети Русия
Денис Родман ще посети Русия

Денис Родман, член на Залата на славата в НБА, заявява, че има разрешение да пътува до Русия в опитит да уреди освобождаването на баскетболната си колежка Бритни Грайнър, съобщи в. „Гардиън“.

По-рано този месец Грайнър беше осъдена на девет години затвор в Русия за притежание на наркотици. Адвокатите ѝ са подали жалба и се предполага, че се водят отделни преговори за евентуална размяна на затворници. Но този уикенд Родман заяви пред Ен Би Си, че планира да предприеме собствено пътуване, за да преговаря за освобождаването на олимпийската шампионка.

„Получих разрешение да отида в Русия, за да помогна на това момиче“, казва той пред Ен Би Си Нюз. „Опитвам се да отида тази седмица.“ Той не уточни кой му е дал разрешение да пътува до Русия.

61-годишният Родман се е описвал като „баскетболен посланик“. През 2014 г. той беше поканен в Русия от Владимир Путин и нарече президента на страната „готин“. Той поддържа приятелски отношения и със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, който е запален фен на НБА.

Родман и Грайнър имат впечатляващи баскетболни рекорди. Родман печели пет титли в НБА, включително три с „Чикаго Булс“ на Майкъл Джордан. Грайнър е смятана за една от най-добрите баскетболистки в света и е печелила титли в САЩ и Русия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви