Деница Златева оглави
Деница Златева оглави "Булгаргаз"

Деница Златева е новият изпълнителен директор на „Булгаргаз“, съобщават на сайта на държавното газово дружество. Тя заменя на поста Людмил Йоцов, който беше назначение на правителството на Кирил Петков.

Близо две години тя е работила в дружеството като административен директор. Деница Златева има дългогодишен управленски опит както в частната сфера, така и в законодателната и изпълнителната власт. Заемала е ръководни позиции в международна компания, а в политиката се е занимавала основно с външнополитически теми, посочват още от пресслужбата на „Булгаргаз“.

Тя е била народен представител в 42-то Народно събрание, където оглавява Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските средства. През 2017 година става служебен вицепремиер по подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Заедно с нея в борда на „Булгаргаз“ са назначени още трима души: Веселин Синабов, Татяна Петрова – Бояджиева и Димитър Спасов.

От 2015 година Веселин Синабов работи в „Булгартрансгаз“, като през последната година е бил директор дирекция „Търговски услуги“. Татяна Петрова – Бояджиева е финансист, специализирал във финансовите анализи, планиране и бюджетиране. Димитър Спасов е инженер, с опит в международни индустриални проекти.

Постът председател на Съвета на директорите запазва Иван Топчийски.

Междувременно в 11.00 часа започва заседанието на Кризисния щаб по енергетика към служебното правителството. Обсъжданите теми ще бъдат представени пред журналисти в 13.00 часа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви