Добра новина: Газ ще има
Добра новина: Газ ще има

За последното тримесечие газ има, това е добра новина. Лошата е, че ще бъде скъп този газ. Към момента има оферти за обезпечаване на доставките до декември, днес ще бъдат разгледани. Мисля, че няма да има никакъв проблем за последното тримесечие, ще се опитаме да оптимизираме цените. Това коментира шефът на „Булгаргаз“ Иван Топчийски пред Би Ти Ви.

320-330 лв. като цена може да видим за съжаление. През септември може да има поскъпване, добави той и това също не е добра новина. Спорна тема е какъв е газът на търговците, той е микс. Не може да се предположи кой газ ще бъде докаран, обясни още Иван Топчийски. По думите му прогнозната цена за септември е 315 лв.

Според Топчийски може страната ни може да поиска неустойки за прекратени доставки. Може да говорим за някои пропуснати ползи от „Булгаргаз“, каза той.

Булгаргаз има оперативна печалба от 6 млн. за юни, оперативно дружеството е стабилно. Топчийски коментира и новоназначения директор на дружеството. „Познаваме Деница Златева, работила е в „Булгаргаз“, работеше и през първите месеци, когато влезнахме като ново ръководство, направихме кратка среща в предходните, но промените не са вписани официално и не мога да коментирам нашироко“, каза той.

Аз ще остана председател на Съвета на директорите с оглед на някаква приемственост. Старото и новото ръководство ще работим за тази приемственост, уточни той.Не мога да коментирам мотивите за рокади, но според мен се търси допълнителен експертен потенциал, промяна в управленския модел, но това са нормални неща, смята Топчийски.

Влязохме в много труден момент, моята оценка е, че се направи максималното с оглед на ситуацията, нямаме спиране на доставките на газа, направи оценка за изминалото управление.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви