Зарков: Европрокуратурата ще е на
Зарков: Европрокуратурата ще е на "Раковски" 134

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков разкри коя ще бъде обещаната сграда за представителите на Европрокуратурата у нас.

„Много е вероятно, в следващите дни адресът на Европейската прокуратура у нас да е ул. „Г.С. Раковски“ 134, тази небезизвестна сграда. Тя е празна в момента и няма да има някой, който да бъде изгонен. Следващият етап е кадровото обезпечение на европейските делегирани прокурори и тогава те ще имат всички условия, за да действат независимо и да открият завесата над някои проблеми, които българската прокуратура не успя да направи“, заяви Зарков пред БНР.

Правосъдният министър обясни, че е имал няколко срещи с европрокурорите, МС, МРРБ и управата на София за подбор на най-подходящата сграда, дори ден по-рано той е подписал писмо за въпросната сграда на ул. „Раковски“.

„Вчера подписах писмо до МРРБ и областния управител, защото сградата на „Раковски“ 134 е частна държавна собственост и тя трябва да се предостави целево на Висшия съдебен съвет, който пък да я предостави на европейските делегирани прокурори“, разясни още Крум Зарков.

Назад във времето сградата на „Раковски“ е приютявала няколко политически формации. През 2017 година етаж от нея получи НФСБ, а през 2019 година – и ВОЛЯ. Централата на коалиционния партньор на ГЕРБ – СДС също се помещаваше в тази сграда.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви