Армия на Великобритания
Армия на Великобритания

Военновъздушните сили на Великобритания спират да набират бели мъже, за да постигнат целите си за етническо и полово разнообразие. Това съобщава „Дейли Мейл“, като се позовава на източници от Министерството на отбраната.

Според вестника жените и етническите малцинства вече ще имат предимство при набирането на служители във военновъздушните сили. Ръководителят на отдела за набиране на персонал дори подаде оставка в знак на протест. Както и поради опасения, че ограниченията за набиране на персонал могат да подкопаят значимостта на службата.

„Всички ние наистина подкрепяме разнообразието и искаме да видим по-голямо представителство във всички видове въоръжени сили, но амбициите за етнически цели са абсолютно безумни. Тези амбиции нямат пряка научна или културна основа“, цитира се един от източниците.

В този контекст командирът на военновъздушните сили Майкъл Уигстън е обвинен, че е готов да застраши сигурността на страната в името на целите за етническо и полово разнообразие. Източници на „Скай Нюз“ смятат, че Уигстън дори трябва да бъде подведен под отговорност.

От ВВС се твърди, че се прави всичко възможно, за да насърчат набирането на служители от малцинствени групи и да се осигури разнообразие сред персонала.

От години властите връв Великобритания подчертават важността на подобряването на етническото и половото разнообразие в трите вида въоръжени сили. Планът предвижда до края на десетилетието делът на жените да достигне 40%, а на етническите малцинства – 20%.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви