Четири възпитанички на БК „Черноморец 2014“ ще играят с националния екип. Това са Ивайла Бакалова, Мария Кратункова, Гергана Бъчкова и Димана Костова.

Първите две попаднаха в състава на U14 за турнира Словения Бол, а другите – в отбора до 16 години.

Както е известно баскетболен клуб „Черноморец 2014“ изпрати една много успешна година, като е сред най-добрите шест отбора при подрастващите в България в женско направление. Повиквателните пък не са първи за нашите момичета, които с отличната си игра за пореден път заслужиха доверието на националните селекционери.

Отборът на България за момичета, родени през 2008 и 2009 г., част от който са Ивайла Бакалова /N45/ и Мария Кратункова /N11/, замина за Словени градец, където по традиция се провежда една от най-силните надпревари за 14-годишни в Европа. Тимът ни е воден от старши треньорът Ирена Колева и мениджър женско направление Албена Брънзова.
Гергана Бъчкова и Димана Костова ще играят на Европейското първенство за момичета до 16 години, Дивизия Б, в Подгорица. Шампионатът започва на 18 август в черногорската столица.

Първият мач на българските момичета в Подгорица е срещу Норвегия утре, 18 август. На 20 август е двубоят срещу Турция, а на 23 – срещу Черна гора. Селекционер на националния отбор е Таня Гатева с помощник Лилия Георгиева.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви