Френе

В средата на август – на 19.08. от 17:30, в Културен дом НХК децата от Лятна академия Френе към ЧНУ “Селестен Френе” ще демонстрират резултатите от десетседмичната творческо-обучителна проектна дейност на иновативното бургаско училище.

Това са действащи вулкани, климатични промени в действие, електрическа буря, макети, презентиращи различни краища на света и техните особености.

Създатели и „архитекти“ на тези творения са учениците – познавайки и изграждайки със собствените си ръце и ум всеки детайл в тях. Те работят върху тях от средата на месец юни, едновременно с това трупайки знания в различни сфери – физика, география, математика, история, английски, но по-важното е, че натрупват умения за екипност, адаптивност, креативност и критично мислене.

Всъщност междупредметните връзки в обучението е ядрото на концепцията в ЧНУ Селестен Френе.

Моделът на проектно-базирано обучение във Френе е преди всичко среда, активираща ученето и творческия потенциал на децата и на учителите. Във фокуса на образователните програми е ученето, а не запаметяването, както и сътрудничеството в осъществяването на идеите.

Заповядайте на откриване на единствената по рода си изложба и среща с малките учени на Френе на 19ти август от 17:30 в Културен дом НХК, Бургас. https://fb.watch/ePuYzgdvMQ/

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви