Още една катастрофа на магистралата

Отново тежка катастрофа затвори участък от АМ „Тракия“. При инцидента е загинало дете, съобщи за DarikNews.bg Диана Русинова от Европейския център по пътни политики.

По-рано тя написа в профила си във Facebook: „Отново тежък пътен инцидент на АМ „Тракия“. Информацията, с която разполагаме до момента е, че има жертви, сред които има и дете“.

По първоначални данни водачът е загубил контрол на АМ „Тракия“ и колата е самокатастрофирала, като се е ударила в мантинелата. Възникнал е пожар, на мястото са отишли частите на пожарна и аварийна безопасност, които са го изгасили, но в нея за съжаление е бил намерен труп на детенце.

Няма данни за момента за други пострадали“, разкри служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

„Занапред контролът по пътищата ще се извършва от повече автомобили на КАТ, които ще се движат в потока и ще следят за всички нарушения, които шофьорите допускат. Те ще реагират – отбиват автомобила, допуснал нарушението и предприемат действия и мерки.

Основната им цел ще е обаче да способстват потока, съпътстващата цел – да санкционират. От тежестта върху санкцията, я пренасяме върху превенцията. Идеята е в тези участъци, на които се трупат автопроизшествия и са трудно проходими, полицията да се превърне в помощник на шофьорите.

Ще ротираме екипите от различни райони, за да се избегнат някои местни зависимости“, обясни той новите мерки, които ще предприеме Пътна полиция.

Сигналът за пътния инцидент е подаден малко след 16 часа. На място са пожарникари и медици, пътни полицаи регулират движението.

За пътуващите към Бургас се препоръчва използването на обходен маршрут. Трафикът се осъществява от пътен възел „Нова Загора“-Сливен-АМ „Тракия“, съобщиха от АПИ.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви