КЕВР одобри цена 297,89 лв ./МВтЧ от 1 август. Увеличението е с 60 %. За сметка на това средният осигурителен доход на българина за юни 2022 г. е 1276,13 лв. по данни на Национален статистически институт (НСИ).

На фона на това, преговорите с „Газпром“ са на нивото, на което ги завеща правителството на четворната коалиция на Кирил Петков. За пореден месец потребителите на газ отново са в неведение и в невъзможност да планират разходите си.

Въпросът защо други страни-членки на Европейския съюз като Унгария и Гърция получават цена 2-3 пъти по-ниска от тази, на която го получаваме в България, не получава отговор от имащите власт. Междувременно „Булгаргаз“ ще бъде подпомогнат и с 800 млн. лв. държавен заем.

„Очевидно е, че всеки българин ще плати сметката за решенията на зависимите политици от 47-то Народно събрание и най-вече от доскоро управляващата проамериканска четворна коалиция.

Вече знаем отговора на въпроса, зададен при обсъждането на санкциите към Руската Федерация от единствената независима политическа организация в 47-то Народно събрание“, заяви  пред репортер на BurgasNews лидерът на Възраждане, Костадин Костадинов.

Костадинов обясни, че още през февруари 2022 година, тяхната парламентарна група са  поставили  на първо място националния  интерес и са се противопоставили  на санкциите, които кабинета налага на Русия.

 „Още тогава предупредихме, че ще имаме газова криза. Така както днес предупреждаваме, че ще имаме криза с тока и петрола, ако продължава да се държи същия курс в българската политика.

Тя днес поставя „евроатлантическия“ общностен интерес пред този на българския народ и лекомислено отрича факта, че поставя оцеляването на българския народ под заплаха. Към днешна дата сме изправени пред огромния риск от 40% недостиг на газ от заявеното количество за потребление.

Нямаме и уверения, че няма да плащаме санкции за газа, който в момента не получаваме по договора с „Газпром“. Стои възможността, по клаузата „take or pay“, да платим количествата, които не сме взели директно“, разказа Костадинов.

Според председателя на „Възраждане“, руската компания  „Газпром“ – няма вина, а напротив, опитала се е  да ни убеди в правителствената американска пропаганда.

„В така създалата се ситуация единствената политическа сила, която може да реши проблема с газовата криза, е „Възраждане“.

Като единствената българска политическа организация, която поставя на първо място българския национален интерес, ние можем да преговаряме на изток и на запад и да установяваме партньорства без зависимости.

В тази посока „Възраждане“ е единствената независима българска политическа организация, която може да преговаря с Руската Федерация за разрешаване на кризата с газа и която да нормализира отношенията с традиционно близката до нас държава“, категоричен е Костадинов пред журналист от BurgasNews.

Той не пропусна да отбележи, че aко българите дадат доверието си на „Възраждане“ на предстоящите предсрочни парламентарни избори, първият проблем за решаване пред тях ще е този с газа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви