Снимка БГНЕС

Автобус със сръбска регистрация катастрофира на АМ „Тракия”. Има множество ранени. Инцидентът е станал в посока София, на 217 км до Стара Загора в 20,10ч.

На мястото са пристигнали две линейки, пожарна и няколко полицейски автомобила.

Пострадали са около 48 души – 38 деца и 10 възрастни, повечето от които деца, които са били на фолклорен фестивал в Слънчев бряг. Всички са от Белград.

Едно дете и един мъж са в по-тежко състояние, останалите са с различни наранявания, каза пред Би Ти Ви зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев.

„17 деца са докарани в болницата. Най-малкото е на 6 години, най-голямото е на 17 години. Три от тях са с по-тежки натъртвания и охлузвания, отиват на скенер за доуточняване на диагнозата. Има един мъж, с необходимост от ампутация на долен крайник“, информира пред радио „Стара Загора“ директорът на болницата Йовчо Йовчов.

Автобусът се е обърнал в канавката. По първоначална информация автобусът се е движел нормално и постепенно и плавно е излязъл от пътното платно и е полегнал на дясната си страна в канавката, като се е влачил няколко метра до пълното му спиране. Все още не са известни причините за катастрофата, станала малко след 20 часа. Работните версии към момента са умора на шофьора, мокър път или техническа неизправност на автобуса.

Пътуващи към София са спрели края мястото на инцидента и са оказали първа помощ на пострадалите деца.

Има десетина ранени, повечето от които деца, които са откарани в Университетската болницата  в Стара Загора. Най-тежко ранените са със счупени крайници. Всички  са били в съзнание. На място са пристигнали 3 линейки.

Автомагистралата в посока София е затворена. Вече започват да се пропускат автомобили, но задръстването е голямо.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви