Златният медалист от младежката олимпиада в Буенос Айрес – Панайот Димитров, който спечели две титли с Мариела Костадинова на Игрите в Аржентина, отново се завърна в акробатиката. След триумфа бургаският олимпийски шампион обяви оттеглянето си от активния спорт, но две години по-късно той насочи усилия във вида мъжка двойка.

Негов партньор е европейският шампион и бронзов медалист от световно първенство във възрастта 12-18 години Георги Стоянов.

Бургазлията стъпи на европейския връх на шампионата в Пезаро през 2021 година заедно с Владимир Коточев, но поради медицински причини партньорът му прекрати спортна дейност.

Двамата състезатели, които са възпитаници на клуб по спортна акробатика „Бургас“, станаха трети на първенството на планетата в Баку тази година. Техен треньор е Камелия Борисова.

Панайот Димитров и Георги Стоянов тренират заедно вече два месеца. Те са поканени да участват в лагера, организиран за Европейската федерация в комплекс Камчия. На кампа са смесената двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков, състезатели на „Балкан“ Ботевград и на Сливен с треньор Гергана Денева, която е една от най-известните специалисти в акробатиката.

Именно Денева, която е треньор в „Нефтохимик 2011“ бе ментор на звездната двойка Панайот Димитров и Мариела Костадинова.

Общо 18 бургаски състезатели са повикани в разширения национален отбор на България, който се готви за Европейско първенство през 2023 г., на което страната ни е домакин. Вчера кметът Димитър Николов се срещна с голяма част от шампионите, техни треньори и родители.

На държавния шампионат във Варна КСА „Нефтохимик 2011“ участва с 18 състезатели, 17 от които се завърнаха с абсолютни републикански титли. Равносметката при медалите е 51 златни и 3 сребърни.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви