Кое ви кефи повече?
Кое ви кефи повече?

Много фактори влияят на настроението на хората, но можете ли да се досетите кое е по-добре за положителните емоции между шофирането и фитнес. Изследване на учени от университета Loughborough в Обединеното кралство и компанията Abarth установи, че шофирането на писта подобрява настроението много по-добре от тренировки във фитнеса.

Използвайки различни сензори, изследователите наблюдаваха изражението на лицето и сърдечния ритъм. След което участниците бяха помолени да попълнят въпросник за самооценка, за да измерят настроението си.

Данните показват, че тръпката от шофирането на трасето със сигурност има много повече положителни емоционални ползи от фитнеса. И въпросът: кое ви доставя по-голямо удоволствие получи ясен отговор. Проучването установи, че хората са средно с 59% по-щастливи след управление на автомобил на писта, отколкото след упражнения в залата. След силова тренировка във фитнеса настроението на хората се повишава с 4% по-малко, а след комбинирана тренировка от кардио плюс силова тренировка с тежести настроението спада с 20%.

Интересно е и друго нещо – оказва се, че не е задължително да се шофира. Дори и возенето в колата на пистата до професионален пилот дава повече настроение от фитнеса. 77% от „пътниците“ са били по-щастливи от такова пътуване, отколкото от кардио и силова тренировка.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви