Вода тече безотчетно

За пореден път в редакцията на BurgasNews получаваме сигнал от гражданин на квартал Победа в Бургас.

Възмутената Мария  П., която от 30 години живее в квартала, се обърна към екипа на BurgasNews с молба извършим проверка на улица „Вълко Пушков“, където импровизирана тръба с кран е превърнала улицата в езеро, а водата безотчетно се ползва от жители на квартала за пране, къпане и други потребности.

„Моля Ви, чрез Вашата медия да сезирате съответните служби за това безобразие, което е от години. Импровизирана чешма на улицата се ползва масово от ромите в квартала, които повечето нямат вода в домовете си. Перат килими, дрехи, къпят се и водата тече по улицата. Превърнало се е в езеро. А кой я плаща? Ние, останалите будали. Не може при такова драстично увеличение с 60% на сметките, да се позволява такова безумие, като в нашия квартал.

Няма ли органи, които да прекратят това безобразие. Хората, които си плащат сметките негодуват, но се страхуват да говорят за това, защото нямат доверие нито на Общината, нито на полицията, нито на която и да е било от държавните институции. Ще ги пребият вечерта, както си спят, ако ромите разберат, че се подават сигнали за такива неща“, разказа Мария пред наш репортер.

От BurgasNews посетихме въпросната улица на чиито край се намира подобие на чешма, от която тече изобилно вода, а в голям диаметър се е оформил буквално воден басейн.

При огледа на място се вижда, че в близост има електрическо табло, чиито кабели се спускат по стълба към земята. Въпрос на време е това да доведе до инцидент, който може и да е фатален.

От BurgasNews призоваваме институциите да се самосезират и да извършат проверка на място.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Не можах да разбера добе. Ромите се прали и къпали с тази вода.ГЛУПОСТИ. Мария, не подавай фалшиви сигнали.

  2. ИзвинявайМария,не исках да те обидя.Ти си постъпила много добре. Исках само да се пошегувам ,че ромитене не обичат да се перат и къпят.За това се учудвам. Още веднъж ,извиннявай.

  3. Какви роми, това са мазни цигани, крадливи, напаст направо. Да отиват и да затапят чешмата. Толкова ли е трудно

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви