Днес е последният ден от срока, поставен от ръководството на Национална агенция по приходите към служителите ѝ, в който собственоръчно да попълнят декларация, с която се съгласяват да бъдат следени през работно време.

Сигналът е подаден от ръководството на Възраждане до BurgasNews. От парламентарната група на патриотите изпратиха в редакцията ни декларация, която е изпратена до „Възраждане“ от притискан служител на НАП, който е трябвало да я разпише.

Проследяването щяло да се  извършва по  специално пригодени за случая мобилни телефони, чрез които всеки служител ще бъде локализиран по всяко време на работния ден.

„В дни на криза и безработица в страната ни те са поставени пред един избор – да се подчинят, защото това е записано във вътрешните правила и процедури. Разбира се, в края на декларацията е записано, че събираните данни няма да бъдат използвани за профилиране, което не е съвсем сигурно предвид приложения подход“, коментира пред наш репортер д-р Костадин Костадинов.

Според ръководството на ПГ „Възраждане“, на първо място, над всички вътрешни правила и процедури в която и да е институция стоят човешките права, които са записани в Конституцията на Република България.

„Подобен тип практика не само ги нарушава, но допускането ѝ би могло да доведе до опити за въвеждането ѝ и на други места“, добави Костадинов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви