Концесионерът на Южен плаж Слънчев бряг разпространи до медиите своята позиция за инцидента с полски туристи.

Ето какво пише дружеството, без редакторска намеса:

Във връзка с публикации относно инцидент на южния плаж в Слънчев бряг, от дружеството концесионер заявяват следното:

На 08.08.2022 г. група полски туристи са влезли в морето при вдигнат червен флаг поради бурни вълни и особено опасни подводни течения. Същите са били предупредени многократно от двете спасителки, работещи на най-близкия пост, че влизането във водата е абсолютно забранено. Чуждите туристи във видимо нетрезво състояние са се държали изключително арогантно и обидно към двете дами- използвали са унизителни реплики и неприлични жестове.

Неколкократно им е бил подаден сигнал със свирка и указания да се върнат. Туристите не са предприели абсолютно нищо след сигналите, продължили са да навлизат навътре в морето.

Спасители от съседен пост са тръгнали след тях, като настоятелно са ги увещавали да излязат, защото времето е било много лошо с бурни вълни и реална опасност да се случи инцидент.

Един от полските туристи е загребал шепа пясък от дъното на морето и го е хвърлил в очите на спасител, а друг от туристите го е нападнал физически, като го е блъснал и съборил.

Реанимационният екип, ситуиран на плажа е пристигнал и лекарите са оказали първа помощ на спасителя, като са почистили очите му от пясъка.

При тази проява на агресия към спасителя, неговите колеги са се намесили да го защитят и да прекратят нападението над него.

Вярно е, че ситуацията е излязла извън контрол, имало е викове и скандал, бутания.

Докато спасителите на южния плаж са се опитвали да извадят от водата поляците, с цел да опазят живота им, по същото време на съседен плаж трима души са започнали да се давят едновременно. Спасителите там са успели да извадят от водата двама, за съжаление третият се е удавил.

Туристите трябва да разберат, че когато спасителите не ги допускат във водата, това е за да ги защитят от собствената им самонадеяност или безотговорност.

Времето е много лошо, има опасни подводни течения, мъртво вълнение и едновременно високи вълни. За пореден път отправяме апел към всички туристи да бъдат отговорни и дисциплинирани, когато са на плажа.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Да си спасител е професия. Да си полицай е професия. Да си следовател е професия. Да си прокурор е професия. Да си съдия е професия. МОИТЕ УВАЖЕНИЯ КЪМ ТРУДНАТА И ОДГОВОРНА РАБОТАТА НА СПАСИТЕЛТЕ, НО ТЕ ИМАТ СВОЯ ЛИМИТ НАДЕИСВИЕ В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА. Задържането ,определянето на вината и наказанията са приоритет на други органи.ТАКА Е В ПРАВОВИТЕ ДЪРЖАВИ.

  2. Приятельо на Бенковски, кви прокурори, кви 5 лв ? Като не си спасител, не коментирай ! Аз от 27 г. Ела в Обзор, и се пробвай при моя пост да влезеш на червен флаг, да видиш ти едни полицаи и прокурори 🙂 !!!!

  3. Точно за това трябва да има Плажна полиция и да ги глобява. Ане не спасителите да бъдат момчета за всичко. После като се удави врява до бога колко не били на мястото си. В коя държава ще можеш да пипнеш и блъска служебно лице. Всеки трябва да си знае мястото. Но разбрах че има хора които и една минута не са държали и спасили удавник и коментират. Ами ако на тяхното място беше твоя син или дъштерв така ли ще комендираш. Щом посяга първи значи е правилно боя.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви