Созопол е домакин на поредното събитие от Националната кампания #Първа работа, която Министерството на труда и социалната политика организира в Европейската година на младежта чрез Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027).

Кампанията е насочена към младежи до 29 г. и има за цел да ги предизвика да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа.

Основен партньор в кампанията е литературният проект „Пощенска кутия за приказки“, чрез който младите хора разказват за своята първа работа чрез стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и др.

Вторият етап от кампанията вдъхва живот на творбите от сцената в Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София.

Популярни личности от киното, театъра, музиката и журналистиката четат най-забавните и интересни истории, с което се дава по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми.

А „между редовете“ на прочетеното, популярните личности споделят и своя личен опит за утвърждаване в професията.

На 12 август в Амфитеатъра на гр. Созопол от 20:30 часа музикантите Рафи Бохосян и Иван Лечев, актьорът Юлиян Вергов и телевизионните водещи Десислава Стоянова и Димитър Стоянович ще прочетат от сцената избрани творби на младежи, участвали в конкурса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви