Сарафово
Сарафово

Неустановен засега източник отравя въздуха на бургаският квартал Сарафово.

Острата миризма на урина и фекалии се появявала спорадично в малките часове на нощта и обгазявала отделни части на квартала за един -два часа, сподели пред репортер на BurgasNews главният експерт Борислав Томов.

Според него до настоящия момент нямало логично обяснение от къде се появява неприятната миризма.

„В квартал Сарафово живеят около 5000 души и има точно толкова версии за това, от къде може да идват неприятните миризми“, споделя Томов.

Според главния експерт на Сарафово, неприятната смрад е усетена за първи път преди 2 седмици. От тогава до днес се появявала ежедневно, но в различни часове на нощта.

„Най-интересното е, че един път обгазява северните райони на квартала, друг път се появява в южните части и не можем да определим от къде идва. Уведомени са РИОСВ и всички санитарни служби, обхождаме вечер и проверяваме отходните канали и шахти за миризми – няма нищо. В следващия момент се разнася остър мирис във въздуха, който едва се понася. Това продължава  час – два  и миризмата изчезва толкова внезапно, колкото се е появила“, разказа  Борислав Томов.

Засега всички служби в Бургас са безсилни да установят мистериозния източник на замърсяване. Борислав Томов и неговият екип продължават да обикалят квартала посред нощ и да проверяват всички възможни места от където би могло да се получи замърсяване на въздуха. До настоящия момент усилията им са без резултат.

„Призовавам гражданите на Сарафово да бъдат бдителни и при първа възможност да ни информират за вероятния замърсител“, моли Томов.

От BurgasNews продължаваме да следим развитието на случая.

4 КОМЕНТАРИ

  1. НЕКАДЪРНОСТА на органите ,които получават заплати да се грижат за това го определя ,като:МИСТЕРИОЗЕН ЗАМЪРСИТЕЛ…Ще се опитам да помогна:::ТОВА Е ИЗВЪНЗЕМЕН КОСМИЧЕСКИ КОРАБ,КОЙТО ПРЕЛИТА НОЩЕМ И ПОЧИСТВА ТОАЛЕТНИТЕ СИ НАД САРАФОВО. Не ви ли е срам господа специалисти.

  2. То се знае от кьде идва в събота около 5 ч.не се дишане и кьм Бургас бийч
    Като е продаден нефтохима да ги заставят за филтри и в Славейков живущите протестираха но никой не обръща внимание .това е хубавата Бьлгарска природа

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви