Плаж Сарафово
Плаж Сарафово

В разгара на летния сезон един от най-посещаваните плажове в Бургас – Сарафовския, държи ниво на обслужване и цени.

Въпреки, че от три години  заради ковид пандемията, се забелязва драстичен отлив на туристи, а от тази година липсват и руски и украински почиващи, в едно с покачващата се инфлация, собственикът отказва да завиши цените с повече от 0.50 стотинки. Така плажуващите в Сарафово ползват шезлонг от 4 лева и чадър на същата цена.

„Не мога да си позволя да повиша цените повече. Хората масово обедняват и нямат средства. Смятам, че това е нормална цена и най-важното за един бизнесмен, който мисли в перспектива е да се съобразява и с клиентите си, с потребителите, от които прави пари. Когато са доволни хората, ще бъда доволен и аз. Засега държим нещата и успяваме да балансираме. Много хора посещават нашия плаж, защото е поддържан и цените са сносни“, разказа бизнесменът Пачев, пред репортер на BurgasNews.

На плажната ивица са разположени  6 заведения. От тази година бившата дискотека на плажа също е превърната в плажно заведение, разполагащо с богата и разнообразна кухня. Цените, в сравнение с останалите по българското Черноморие, са повече от прилични.

Концесионерът Пачев обясни, че за сметка на руските и украински туристи са се увеличили полските и румънски почиващи, но основната част са българските граждани.

Бургаските плажове са все по предпочитани не само поради  близостта си до града, който лятото се превръща в културен и увеселителен  център, но и поради новият модерен облик, който в последните години им предадоха концесионерите, както и приемливите цени за различни видове услуги.

Идентично е и положението на  централния бургаски плаж. Чисти и подредени плажни ивици, красиви заведения за отдих на морския бряг със сносни цени.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви