Промяната е кауза и ние трябва да продължим да се борим за нея. За нас кауза бе Росенец и „Капитан Андреево“. Промяната в държавата също е кауза. Смятаме да бъдем от страната на Промяната.

Това каза председателят на ПП СЕК Константин Бачийски. Неговата партия бе ракета носител на Продължаваме промяната на предишните парламентарни избори и бе част от коалицията, която управлява държавата през последните 7 месеца.

Бачийски изрази и резерви относно обща коалиция и листа за депутати с Демократична България.

Не сме обсъждали все още в детайли идеята за обща листа с Демократична България. Личното ми мнение, без да ангажирам цялата формация, е че, въпреки, че част от избирателите ни с ДБ се препокриват, то всяка една формация има собствена периферия, която би се загубила, ако има общо явяване на изборите. По-скоро виждането ми е, че няма проблем да си сътрудничим, но лично смятам, че по-голям успех бихме придобили за правителство след изборите, ако двете формации се явят отделно. Тази си позиция бих защитавал и по време на обсъжданията“ , сподели той.

От ПП СЕК днес изразиха и неодобрението си за шоковото увеличаване на цената на водата в Бургас. От партията смята да жалят решението на КЕВР, като вече са ангажирали и адвокатска кантора.

Бачийски и съпартийците му са готови и на протест пред ВиК-Бургас. Според тях увеличението на цената е необосновано.

От партията поясниха, че техни съветници са били част от общинската сесия, която прие бизнес плана на ВиК, в който е било заложено увеличението на цената.

Според СЕК много от съветниците гласували, без да се прочели докладната, което те определиха като: „Сериозен проблем“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви